Αρχική Πολιτισμός ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ: Πρόστιμο για τα έτη 1997-1999

ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ: Πρόστιμο για τα έτη 1997-1999

6

 
Πρόστιμο ύψους 99.000 ευρώ καλείται να πληρώσει το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου μετά από φορολογικό έλεγχο που έγινε από τη ΔΟΥ Χίου, στο τέλος του περασμένου Οκτώβρη, ενώ η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε στις 28 του Δεκέμβρη.
Πρόκειται για παρακρατήσεις φόρων, εσόδων και παραβάσεις κώδικα που πραγματοποιήθηκαν στο ΔΗΠΕΘΕ τα έτη 1997, 1998 και 1999.
Ο φορολογικός αυτός έλεγχος όπως δήλωσε στη “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ”, ο Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου Αντώνης Λάρδας, ήρθε ως αποτέλεσμα του διαχειριστικού ελέγχου που έγινε το 2002 και είχε ως συνέπεια τους γνωστούς καταλογισμούς σε μέλη της Διοίκησης του,  τα επίμαχα έτη.
Με το παραπάνω αντικείμενο και προκειμένου να δοθεί λύση συνεδρίασε έκτακτα την περασμένη Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου.
Στα πλαίσια αυτά ομόφωνα αποφασίστηκε να συσταθεί όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις τριμελής επιτροπής στη ΔΟΥ Χίου για την επανεξέταση του προστίμου ούτως ώστε αυτό να μειωθεί και να γίνει ένας διακανονισμός για την αποπληρωμή του.
Αυτό όπως μας είπε ο κ. Λάρδας πρέπει να γίνει έως το τέλος του Φλεβάρη.
Ταυτόχρονα σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, το Σώμα ανέθεσε στο νομικό του σύμβουλο να εξετάσει κατά πόσο είναι νόμιμο το πρόστιμο που έχει επιβληθεί για προηγούμενα έτη και εάν αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί μέσω της δικαστικής διαδικασίας.
Τέλος ο κ. Λάρδας εξέφρασε την απορία για πιο λόγο διώκεται για χρέη από την πολιτεία μόνο το ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου και έκρουσε κώδωνα του κινδύνου “ότι εάν δε δοθεί λύση, το ΔΗΠΕΘΕ οδηγείται με ακρίβεια στη διάλυση”.
 Για το λόγο αυτό, κατέληξε “θα ενημερώσουμε ζητώντας τη συνδρομή” τους, τους επικεφαλής των κομμάτων στο νησί μας, τους βουλευτές και όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν, διαφορετικά ένα κομμάτι που παράγει πολιτισμό στο νησί μας θα σβήσει.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Νομαρχία προς κυνηγούς: ξανασκεφτείτε το χόμπι σας
Επόμενο άρθροΣυνεδρίαση την Τετάρτη στα Καμπόχωρα για Τεχνικό Πρόγραμμα