Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Αλλάζει το καθεστώς ασφάλισης για τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας

Αλλάζει το καθεστώς ασφάλισης για τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας

9

 
Χωρίς επικουρική σύνταξη κινδυνεύουν να μείνουν τουλάχιστον 100 χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, ύστερα από γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα αλλάζουν καθεστώς ασφάλισης.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των “Νέων” της Τρίτης, στο έγγραφο του Λογιστηρίου αναφέρεται ότι όσοι προσλαμβάνονται σε νοσοκομεία ή προνοιακά ιδρύματα θα υπάγονται πλέον σε ασφαλιστικό καθεστώς ΙΚΑ, δεν θα δικαιούνται δηλαδή εφάπαξ και επικουρική σύνταξη.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτό θα ισχύσει και για τους ήδη υπηρετούντες στους τομείς αυτούς, οι οποίοι εδώ και χρόνια καταβάλλουν επικουρικές εισφορές.
Ήδη από τα σωματεία των εργαζομένων έχουν ζητηθεί οι σχετικές διευκρινίσεις, ενώ η ΑΔΕΔΥ αντιδρά προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις.
Με τον προηγούμενο νόμο, οι εργαζόμενοι στους προαναφερόμενους τομείς ασφαλίζονταν είτε στο Δημόσιο είτε στο ΙΚΑ με ειδικό καθεστώς, το οποίο τους εξομοίωνε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά με τους ασφαλισμένους του Δημοσίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: news.in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη το μεσημέρι κατοίκων για το δρόμο στην παραλία Καμάρι
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 19/1/2006