Αρχική Νέα Τοπικά Οδηγία για απόσυρση παιχνιδιού

Οδηγία για απόσυρση παιχνιδιού

7

 Στην ανάκληση των παιχνιδιών “Fisher-Price Μουσική Εκπαιδευτική Καρεκλίτσα (Musical Chair)” με κωδικό Η-7170, προχωρεί η εταιρεία MATTEL AΕΒE, διανομέας των προϊόντων της Fisher-Price στην Ελλάδα.

Η ανάκληση γίνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή Θανάση Σκορδά.
Η “Μουσική Εκπαιδευτική Καρεκλίτσα” αποτελείται από πλαστική καρεκλίτσα και περιστρεφόμενο πλαϊνό τραπεζάκι μουσικών και ηχητικών δραστηριοτήτων και θεωρείται κατάλληλο για βρέφη ηλικίας 12-36 μηνών.
Πουλήθηκε σε καταστήματα λιανικής, γενικής εμπορίας και εξειδικευμένα καταστήματα από 26-9-2005 μέχρι 16-1-2006 και ο συνολικός αριθμός των εισαχθέντων τεμαχίων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 9.212 τεμάχια, εκ των οποίων εκτιμάται ότι έχουν διατεθεί στους καταναλωτές 6.706 τεμάχια.
Στο συγκεκριμένο προϊόν υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού του παιδιού μεταξύ του καθίσματος και του πλαϊνού τραπεζιού της καρέκλας, με πιθανό αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του λαιμού του. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο πνιγμού του παιδιού. 
Εχουν αναφερθεί τρία περιστατικά εγκλωβισμού στην Αμερική, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο παιχνίδι, μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο άμεσης πρόσβασης 210 8905000 και να ζητήσουν δωρεάν πακέτο ανταλλακτικών αντικατάστασης, που αποτελείται από ειδικό πλαστικό εξάρτημα, το οποίο στερεώνεται στο τραπεζάκι με δύο βίδες και το συνδέει με την καρέκλα, ώστε να αποφευχθεί η πρόσβαση του παιδιού στο προϋπάρχον διάκενο.
Η αντικατάσταση μπορεί να γίνει στο σπίτι και το πακέτο ανταλλακτικών θα περιλαμβάνει σχετικές οδηγίες. Παρακαλούνται οι γονείς, να απομακρύνουν το παιχνίδι από τα παιδιά άμεσα, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.
 Επίσης, θα αναρτηθεί σε εμφανές σημείο στα σημεία πώλησης σχετική αφίσα, για την ενημέρωση των καταναλωτών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη το μεσημέρι κατοίκων για το δρόμο στην παραλία Καμάρι
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 19/1/2006