Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αλέκα Παπαρήγα: Οι τοπικές εκλογές έχουν την ίδια βαρύτητα με τις βουλευτικές

Αλέκα Παπαρήγα: Οι τοπικές εκλογές έχουν την ίδια βαρύτητα με τις βουλευτικές

15

 Την εκτίμηση ότι οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχουν την ίδια βαρύτητα με τις βουλευτικές, υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στα Ιωάννινα τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου.
Η κα. Παπαρήγα επισήμανε ότι μπορεί οι βουλευτικές εκλογές να μη αναδεικνύουν κυβέρνηση και να μη καθορίζουν τον συσχετισμό δυνάμεων στο κοινοβούλιο, όμως καθορίζουν τον συσχετισμό δύναμης μέσα σε ένα θεσμό που είναι το δεξί χέρι του κράτους και των αντιλαϊκών κυβερνήσεων.
“Ένα θεσμό, ο οποίος έχει αντιδραστικοποιηθεί ιδιαίτερα το 1994 και μετά, με συγκεκριμένους νόμους και κάθε νόμος που ψηφίζεται, τον κάνει όλο και περισσότερο αντιδραστικό” σημείωσε.


Αναφερόμενη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι έχουν τη συνδρομή του ΣΥΝ, και παρατήρησε ότι από αυτά τα κόμματα “γίνεται μια επιμελημένη προσπάθεια να κατακερματίζονται στη συνείδηση του λαού τα διάφορα προβλήματα, να διαχωρίζονται τεχνητά και να χάνεται η πολιτική ουσία”.
“Η μάχη των τοπικών εκλογών, είναι μια μεγάλη ευκαιρία, για να πετύχει ο λαός, ’με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια’. Δηλαδή να αποδυναμώσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιτυγχάνοντας εναντίον τους ένα πολιτικό πλήγμα, ενώ ταυτόχρονα ο πολλαπλασιασμός της δύναμης των ψηφοδελτίων που υποστηρίζει το ΚΚΕ θα δώσει την δυνατότητα οι εκλεγμένοι να σταθούν δίπλα στο λαϊκό κίνημα και στην ενδυνάμωση των αγώνων” υπογράμμισε.
Όσον αφορά στο αντικομουνιστικό μνημόνιο και τις κινητοποιήσεις που γίνονται στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η κ. Παπαρήγα επισήμανε: “Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο που κτυπάει τους λαούς γενικότερα και δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές. Είναι όμως μια ευκαιρία οι εργαζόμενοι όλης της Ευρώπης, να σκεφθούν γιατί το ξεκίνημα γίνεται από τα κομμουνιστικά κόμματα που δεν σκύβουν το κεφάλι, ενώ πραγματικός στόχος είναι οι λαοί στο σύνολό τους και δεν πρέπει να το βλέπουμε εγωιστικά. Ξεκινούν όμως από τα κομμουνιστικά κόμματα, γιατί διακηρύττουν σήμερα ότι ζούμε σε μια ταξική κοινωνία, και η ταξική πάλη, είναι έτσι και αλλιώς ανειρήνευτη”.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η γγ του ΚΚΕ στο θέμα της γρίπης των πουλερικών, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της οικονομίας των Ιωαννίνων, στηρίζεται στην πτηνοτροφία.

ΠΗΓΗ: news.in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη το μεσημέρι κατοίκων για το δρόμο στην παραλία Καμάρι
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 19/1/2006