Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή για τα ναύλα Χίου- Ψαρών

Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή για τα ναύλα Χίου- Ψαρών

10

 

Οι τιμές των εισιτηρίων που καλούνται να πληρώνουν οι επιβάτες για Ψαρά και η καταγγελία από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου ότι έχουν αυξηθεί υπέρογκα, οδήγησαν τη βουλευτή Ελπίδα Τσουρή να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ως υπεύθυνη του Τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό.
Την ίδια ώρα τόσο η ναυτιλιακή εταιρεία SAOS FERIIES (που με το πλοίο ΑΡΣΙΝΟΗ) εκτελεί το δρομολόγιο όσο και ο κεντρικός πράκτορας στη Χίο Βίκτορας Μουλάκης, απαντούν ότι τηρούν αυστηρά το ναυλολόγιο του υπουργείου (βλέπε σχετικό link).
Σε ερώτησή μας προς τον κ. Μουλάκη, που τυγχάνει να είναι ο πράκτορας και στην προηγούμενη εταιρεία που εκτελούσε το δρομολόγιο με το ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ, μας τόνισε ότι πριν η εταιρεία είχε επιλέξει να κάνει εκπτώσεις στους Ψαριανούς. Αυτές τις τήρησε και η SAOS μέχρι το Δεκέμβρη, αλλά βλέποντας ότι δεν βγαίνει το βαπόρι (που σημείωσε ότι είναι καλύτερο από το προηγούμενο) αποφάσισε να εφαρμόσει το κανονικό ναυλολόγιο.

Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή
Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι συνεχείς  “αυτοδιαψεύσεις” της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές και μετεκλογικές εξαγγελίες της για “ολοκληρωμένη  νησιωτική πολιτική”.
Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωνε για “ειδική μεταχείριση των νησιωτικών περιοχών”. Ακολούθως, ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβρη υποσχόταν δωρεάν εισιτήρια στους κατοίκους που ζουν σε νησιά, με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους, για τις μετακινήσεις τους προς τα κοντινότερα μεγαλύτερα νησιά.
Αυτά στα λόγια. Στην πράξη, όμως,…..
Από τις αρχές του χρόνου, η κυβέρνηση αποκάλυψε για ακόμη μια φορά, τις αληθινές προθέσεις της για τα νησιά και τους κατοίκους τους. Εκτός των άλλων, η αύξηση που επέβαλε στα εισιτήρια της επιδοτούμενης γραμμής Χίος – Ψαρά αγγίζει το 100% για τους επιβάτες και το 400% στα εισιτήρια για τα οχήματα! Η εξαιρετικά δυσάρεστη αυτή εξέλιξη καταστρατηγεί το δικαίωμα των κατοίκων των νησιών για προσιτή και ασφαλή συγκοινωνία, θεωρώντας τους πολίτες δεύτερης κατηγορίας και αποκαλύπτει την αναλγησία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε ένα θέμα που έχει να κάνει με την ίδια την επιβίωση των νησιωτών.
Το θέμα της αύξησης των ναύλων έφερε στη Βουλή με Ερώτησή της η βουλευτής Ν. Χίου και υπεύθυνη της Επιτροπής Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ελπίδα Τσουρή, ζητώντας απαντήσεις για τους λόγους που επέβαλαν τις σημαντικές αυτές αυξήσεις στους ναύλους της συγκεκριμένης γραμμής, η οποία, μάλιστα, είναι επιδοτούμενη!! Καλείται, δηλαδή, ο νησιώτης να καλύψει το ποσόν της επιδότησης!!
Ζητά, επίσης, την κατάθεση των εγγράφων που σχετίζονται με τα συγκριτικά στοιχεία της περσινής και της φετινής δρομολογιακής περιόδου, αναφορικά με το ποσόν ανά ταξίδι που καταβάλλει το Υπουργείο Αιγαίου για τη συγκεκριμένη γραμμή. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη το μεσημέρι κατοίκων για το δρόμο στην παραλία Καμάρι
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 19/1/2006