Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση εταιρείας SAOS για ναύλα Ψαρών

Απάντηση εταιρείας SAOS για ναύλα Ψαρών

24


“Τηρούμε το ναυλολόγιο του υπουργείου” απαντά η ΣΑΟΣ στα δημοσιεύματα που προκάλεσε η καταγγελία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χίου για υπέρογκη αύξηση των εισιτηρίων.

Η εταιρεία “SAOS FERRIES” με σχετικό δελτίο τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώνει τα εξής:
“Σχετικά με όσα δημοσιεύονται στην εφημερίδα σας σχετικά με τις τιμές εισιτήριων στην γραμμή Χίου – Ψαρών που εκτελεί το πλοίο μας ΑΡΣΙΝΟΗ, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η “είδηση” η οποία όπως σημειώνει το δημοσίευμα αποκαλύφθηκε, θα έπρεπε αν μη τι άλλο να έχει τουλάχιστον διασταυρωθεί.
Εμείς από την πλευρά μας τονίζουμε ότι το ναυλολόγιο για κάθε γραμμή μεταξύ ελληνικών λιμένων καθορίζεται από απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και προφανώς δεν είναι την διάθεση οποιαδήποτε ναυτιλιακής εταιρείας. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, σας ενημερώνουμε ότι ση συγκεκριμένη γραμμή, 9,6 ευρώ είναι το εισιτήριο και 27 ευρώ το εισιτήριο για τη μεταφορά ΙΧ.

Απάντηση Βίκτορα Μουλάκη
Απάντηση έδωσε όμως και ο κεντρικός πράκτορας της εταιρείας Β. Μουλάκης που αφού σημειώνει τις τιμές των εισιτηρίων -όπως και η SAOS- συνεχίζει:
“…Τώρα πάμε να δούμε τα δρομολόγια και τις εκπτώσεις των δύο τελευταίων ετών της προηγούμενης εταιρείας (C.Link Ferries) επειδή κατά σύμπτωση είμαι κεντρικός πράκτορας και της εταιρείας αυτής έχω να σας δηλώσω τα εξής: ποτέ επί δύο χρόνια το ΕΓ/ΟΓ Παναγιά Ψαριανή δεν έχασε δρομολόγιο λόγω καιρού. Αν οι  ανέμοι 8 μποφόρ δεν επέτρεπαν στον πλοίο να ταξιδεύσει τότε την επόμενη ή την μεθεπόμενη έκανε διπλό δρομολόγιο για να μην χάσει το πλοίο την επιδότηση. Και υπήρχε και το δρομολόγιο επιπλέον της Σάμου κάθε Σάββατο…
Δρομολόγια από τη μια και επιδότηση και από την άλλη εκπτώσεις και παροχές. Τώρα όσον αφορά την εταιρεία ΣΑΟΣ και το πλοίο ΑΡΣΙΝΟΗ που εξυπηρετεί την γραμμή Χίος – Ψαρά – Χίος σας πληροφορώ ότι δεν έχει εκτελέσει ούτε τα μισά δρομολόγια που του αναλογούν το μήνα. Εάν δείτε το βιβλίο συμβάντων με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις του λιμεναρχείου θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ, και τι εισπράττει το πλοίο με 20 άτομα πλήρωμα , με τα έξοδα και τα πετρέλαια στα ύψη και σας ερωτώ με τι προσόντα να δοθούν και εκπτώσεις;
Σας ευχαριστώ και είμαι στην διάθεση σας για την όποια διευκρίνιση”.


Σε ερώτησή μας προς τον κ. Μουλάκη, που τυγχάνει να είναι ο πράκτορας και στην προηγούμενη εταιρεία που εκτελούσε το δρομολόγιο με το ΠΑΝΑΓΙΑ ΨΑΡΙΑΝΗ, μας τόνισε ότι πριν η εταιρεία είχε επιλέξει να κάνει εκπτώσεις στους Ψαριανούς. Αυτές της τήρησε και η SAOS μέχρι το Δεκέμβρη, αλλά βλέποντας ότι δεν βγαίνει το βαπόρι (που σημείωσε ότι είναι καλύτερο από το προηγούμενο) αποφάσισε να εφαρμόσει το κανονικό ναυλολόγιο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη το μεσημέρι κατοίκων για το δρόμο στην παραλία Καμάρι
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 19/1/2006