Αρχική Νέα Τοπικά ΔΙΕΘΝΗ: Στη σκιά αιματηρών επεισοδίων η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τις υπηρεσίες...

ΔΙΕΘΝΗ: Στη σκιά αιματηρών επεισοδίων η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τις υπηρεσίες λιμένων

8

 Στη σκιά των αιματηρών επεισοδίων μεταξύ λιμενεργατών και αστυνομίας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 64 αστυνομικών, συζητήθηκε την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο η οδηγία περί απελευθέρωσης των λιμενικών υπηρεσιών με τους περισσότερους ευρωβουλευτές να εκφράζουν επιφυλάξεις.
Τουλάχιστον 10.000 λιμενεργάτες -σύμφωνα με τα συνδικάτα- συνέρευσαν από ολόκληρη την Ευρώπη στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο οδηγίας για απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών στην ΕΕ.
Η διαδήλωση εξελίχθηκε γρήγορα σε γενικευμένη συμπλοκή με τη γαλλική αστυνομία, που επιχείρησε να απομακρύνει τους λιμενεργάτες από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου. Τα επεισόδια είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 64 αστυνομικών, τέσσερις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Στρασβούργου.
Ζημιές προκλήθηκαν και στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, που αποτιμώνται σε “μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ” σύμφωνα πηγές του Ευρωκοινοβουλίου.

Η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο
Όσον αφορά στη συζήτηση για το θέμα, η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που πήραν το λόγο την Τρίτη τοποθετήθηκαν κατά της πρότασης οδηγίας, προειδοποιώντας οτι πρόκειται να την καταψηφίσουν κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης. Το συγκεκριμένο κείμενο έχει ήδη δεχθεί 149 τροπολογίες.
Οι ευρωβουλευτές καταλόγισαν στην Επιτροπή ότι επί της ουσίας παρουσίασε το ίδιο κείμενο οδηγίας με αυτό που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε καταψηφίσει το 2003. “Έχει κάνει φαινομενικές αλλαγές αλλά τίποτα επί της ουσίας” υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές.
Το μεγάλο ερώτημα είναι το εάν θα προχωρήσει ή όχι η Ευρώπη στην απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών. Όσοι είναι υπέρ υποστηρίζουν ότι περισσότερος ανταγωνισμός στον τομέα είναι αναγκαίος για να ενισχυθεί η απασχόληση και η ανάπτυξη.
Αντίθετα, όσοι διαφωνούν με την απελευθέρωση θεωρούν ότι θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των απασχολουμένων στον κλάδο.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος επίτροπος Ζακ Μπαρό τόνισε τη σημασία που έχουν τα λιμάνια για την ευρωπαϊκή οικονομία και ότι “είναι απαραίτητο ένα σαφές πλαίσιο κανόνων, ώστε να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις στα λιμάνια μας”. Αναγνώρισε όμως ότι η πρόταση έχει τους ίδιους στόχους με την προηγούμενη, δηλαδή την υλοποίηση της ελεύθερης παροχής λιμενικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις διατάξεις της Συνθήκης.

Οι θέσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου σημείωσε κατ’ αρχάς τη σοβαρότητα του θέματος τόσο για τις διαστάσεις όσο και για τις επιπτώσεις του και τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις πολύπλευρες παραμέτρους αλλά και προσεκτικοί στους στόχους που θέλουμε να υπηρετήσουμε : την οικονομική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και τη σύγκλιση στις περιοχές της Ευρώπης.
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης είπε ότι η σημερινή πρόταση οδηγίας δεν διαφοροποιείται ουσιαστικά από την προηγούμενη, καθώς περιλαμβάνει διατάξεις όπως η αυτοεξυπηρέτηση, η οποία δεν συμβιβάζεται με τους σύγχρονους όρους εργασίας που πρέπει να υπάρχουν στα ευρωπαϊκά λιμάνια στους τομείς της υγιεινής, της ασφάλειας και της ποιότητας των λιμενικών υπηρεσιών.
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γεώργιος Τούσσας σημείωσε ότι η σημερινή συζήτηση πραγματοποιείται στον απόηχο της χθεσινής μαζικής κινητοποίησης των λιμενεργατών, οι οποίοι έστειλαν το σαφέστατο μήνυμα ότι θα πρέπει ν’ αποσυρθεί η οδηγία για την πρόσβαση στις λιμενικές υπηρεσίες.
Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: “Δεν υπάρχει κανένας φορέας μέσα στο λιμάνι που να εξυπηρετείται και να αποδέχεται αυτή την οδηγία παρά μόνο η παγκοσμιοποίηση και η νέα τάξη πραγμάτων”.

ΠΗΓΗ: news.in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη το μεσημέρι κατοίκων για το δρόμο στην παραλία Καμάρι
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 19/1/2006