Αρχική Απόψεις Aρθρα Σύλλογος Φάρκαινας κατά Προέδρου Επιμελητηρίου

Σύλλογος Φάρκαινας κατά Προέδρου Επιμελητηρίου

9

Απάντηση στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου δίνει ο Κοινωνικός Εκπολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Φάρκαινας Κονταριού, σχετικά με δηλώσεις του που αφορούν την εισήγηση στο ΣτΕ, για το θέμα του αεροδρομίου


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που προκλήθηκαν από την ακυρωτική εισήγηση στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την επέκταση του Αεροδρομίου έχουμε να τονίσουμε τα εξής:
α) Κάθε προσπάθεια για παραπλάνηση της τοπικής κοινωνίας, με ψευδή και γενικότερη κακομεταχείριση των θεσμών, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδιέξοδα τοπικών παραγόντων (και με τη συνδρομή μερικών Μ.Μ.Ε.) πέφτει στο κενό.
β) Αυτή είναι η πέμπτη ακυρωτική εισήγηση που γίνεται στο ΣτΕ, οι προηγούμενες τέσσερις κατέληξαν και σε ακυρωτικές αποφάσεις, θα αναμένομε και αυτή…
γ) Είναι δυστύχημα για το τόπο σε κάθε τέτοια εξέλιξη ως προς την επέκταση του αεροδρομίου οι διάφοροι παράγοντες να αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο, ενώ συμπληρώθηκαν εικοσιπέντε χρόνια από την πρώτη κήρυξη απαλλοτρίωσης 16/10/81.
δ) Θεωρούμε λυπηρό για το σύνολο του εμπορικού και βιοτεχνικού κόσμου την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου του Επιμελητηρίου, ο οποίος σχολιάζοντας τα γεγονότα (μετά την ακυρωτική εισήγηση), στον ραδιοσταθμό “Χίος FM”, επιτέθηκε με τέτοιο τρόπο στον συνήγορο μας (και όχι μόνο) με εκφράσεις όπως: “Θέλει χαστούκια…” τον παρομοίασε με τον συμπαθή “κηπάρχη” Στέλιο και αφού τον στόλισε με διάφορα επίθετα και τον απαξίωσε. Πλήρως, είπε και για μας ότι ζητιανεύομε έξω από το ΣτΕ. Εμείς τον συμβουλεύομε να συνεχίσει την εξουσιολειχία του προκειμένου να μην χάσει την καρέκλα του και με τη συμπεριφορά του χαρακτηρίζει την προσωπικότητα του.
Εμείς εικοσιπέντε χρόνια κάνουμε αγώνα, ποτέ δε ζητιανέψαμε, ποτέ δε παρακαλέσαμε, μόνο θέλουμε να γίνει αποδεκτό το Κράτος δικαίου, το οποίο δεν είναι δεδομένο χωρίς αγώνες. Το δε πρόβλημα του Προέδρου, δεν το έχουμε εμείς αλλά αυτοί που τον διατηρούν στην θέση του…”, καταλήγει ο σύλλογος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη το μεσημέρι κατοίκων για το δρόμο στην παραλία Καμάρι
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 19/1/2006