Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Να αποφεύγουμε τα ταξίδια στην Τουρκία συνιστά ο υπουργός Υγείας

ΕΛΛΑΔΑ: Να αποφεύγουμε τα ταξίδια στην Τουρκία συνιστά ο υπουργός Υγείας

3

 Ταξιδιωτική σύσταση, με την οποία συνιστά στους Έλληνες πολίτες “να αποφεύγουν τα χωρίς σοβαρό λόγο ταξίδια στην Τουρκία”, εξέδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας, μετά τα τελευταία κρούσματα της γρίπης των πτηνών στη γειτονική χώρα.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας των ελληνικών αρχών για την όσο το δυνατόν καλύτερη “θωράκιση” της χώρας από τη γρίπη των πτηνών.
Της ταξιδιωτικής σύστασης προηγήθηκε εντολή του υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη, βάσει της οποίας ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αγγελος Χατζάκης, έστειλε επιστολή στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό Κέντρο, με το ερώτημα “εάν χρειάζεται να κλείσουν τα σύνορα με την Τουρκία”, η οποία κοινοποιήθηκε και στον αρμόδιο επίτροπο, Μάρκο Κυπριανού.
Η απάντηση ήλθε αυθημερόν, με την επισήμανση ότι “επί του παρόντος, επιστημονικά το κλείσιμο των συνόρων δεν προστατεύει τους Έλληνες πολίτες από την επέκταση της γρίπης στη χώρα μας”.
Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας συνέστησε στους Έλληνες πολίτες “όπως αποφεύγουν τα χωρίς σοβαρό λόγο ταξίδια στη γείτονα χώρα και, αν αυτά είναι αναγκαία, να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι υγειονομικές οδηγίες που περιλαμβάνονται στα φυλλάδια που μοιράζονται στις πύλες εξόδου και εισόδου”.
Να σημειώσουμε ότι και στη Χίο παρατηρείται μια μείωση της μετακίνησης που μέχρι στιγμής υπολογίζεται στο 25%, αν και υπάρχουν αυξομειώσεις.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη το μεσημέρι κατοίκων για το δρόμο στην παραλία Καμάρι
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 19/1/2006