Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχία: Αλλαγή υπηρεσίας υπαλλήλου για λόγους ευθιξίας

Νομαρχία: Αλλαγή υπηρεσίας υπαλλήλου για λόγους ευθιξίας

8

 
Την απόφαση να αποσπαστεί ο υπάλληλος από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας στη Διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας, λόγω του ότι φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να διαθέτει αυθαίρετο σπίτι στη Βολισσό πήρε ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης.
Όπως μας τόνισε ο κι. Λαμπρινούδης έλαβε την παραπάνω απόφαση για λόγους ευθιξίας και για όσο διάστημα διαρκεί η έρευνα από πλευράς υπηρεσίας.

 

Στη συνέχεια παραθέτουμε τα δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ που προκάλεσαν την παραπάνω εξέλιξη:

 

12/01/2006
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΙΣΣΟΥ
Στενεύουν το Μαλαγκιώτη για να ανοίξουν δρόμο σε αυθαίρετο (;) σπίτι υπαλλήλου της Νομαρχίας !

Με παράσταση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, στο Νομάρχη και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ετοιμάζεται να απαντήσει το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Βολισσού, καταγγέλλοντας ανοικτά τα έργα που πρόσφατα έγιναν στο χείμαρρο Μαλαγκιώτη, στην περιοχή της Χωρής, μέσω των οποίων εξετράπη η ροή του χειμάρρου, έγιναν παράνομες αμμοληψίες και τέλος ανοίχθηκε δρόμος για να ενισχυθεί εξοχική κατοικία (την καταγγέλλουν και ως αυθαίρετη), υπαλλήλου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης!
Πολλά από τα παραπάνω συζητήθηκαν χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση μελών του Πολιτιστικού Σύλλογου στη Βολισσό, μέσα από την οποία αποφασίστηκε να αναζητηθούν ευθύνες από κάθε αρμόδιο και το θέμα να εξετασθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εκτενώς.
Σαφής αιχμές αφήνονται για το ρόλο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο έργο, την ανοχή που επέδειξε ο Δήμος Αμανής και τις παρεμβάσεις για την “ύποπτη” εκτροπή του χειμάρρου, που στο άμεσο μέλλον και με μία ισχυρή βροχόπτωση κινδυνεύει να πνίξει τις καλλιέργειες της περιοχής, όπως ισχυρίζονται τα μέλη του Συλλόγου.
Ήδη η επιστολή με τις καταγγελίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Βολισσού θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες στα χέρια των αρμοδίων, από τους οποίους ζητούνται διευκρινήσεις. Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο.


13/01/2006
ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΛΑΓΚΙΩΤΗ ΑΛΛΑ…
Αυθαιρετεί και η Πολεοδομία;


Πανικόβλητες χθες οι υπηρεσίες της Νομαρχίας και του Δήμου Αμανής έσπευσαν, μετά το δημοσίευμα του «π» να αποκαταστήσουν τα δήθεν αντιπλημμυρικά στο Μαλαγκιώτη.
Το ερώτημα όμως απευθύνεται πλέον στον κ. Ψαλτάκη, προϊστάμενο της Πολεοδομίας του νομού: Αν οι πληροφορίες ότι η οικία στο βάθος της φωτογραφίας είναι αυθαίρετη αληθεύει, πως ο κάθε πολίτης να εμπιστευτεί το προσωπικό της Υπηρεσίας σας, το οποίο πρώτο δίνει το παράδειγμα της αυθαιρεσίας;

Τρέχουν να μαζέψουν την παρανομία

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΜΑΛΑΓΚΙΩΤΗ ΕΝΩ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΝΗΣ ΕΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Άμεση υπήρξε η ενεργοποίηση των Υπηρεσιών της Νομαρχίας, μετά το χθεσινό δημοσίευμα του «π» για τα αντιπλημυρικά έργα που έγιναν στο Μαλαγκιώτη. Συνεργεία του εργολάβου απομάκρυναν ήδη μέρος από τα βράχια, όπως επιμένουν όμως κάτοικοι της Βολισσού η αποκατάσταση δεν έχει γίνει ολοκληρωμένη.
Σήμερα το μεσημέρι συγκαλείται σύσκεψη στη Νομαρχία με τη συμμετοχή του Δήμου Αμανής για να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, ενώ στην τοπική κοινωνία εύλογα κυριαρχεί το ερώτημα πως είναι δυνατόν να αυθαιρετούν ακόμα και υπάλληλοι της Πολεοδομίας.
Οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου της Βολισσού ετοιμάζονται να παραδώσουν με υπόμνημα τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αλλά και τον αρμόδιο για την περιοχή Δήμο Αμανής.

Παράνομη αμμοληψία

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και ο πρόεδρος κ. Μιχ. Γεωργούλης, καταγγέλλουν πρωτίστως την παράνομη αμμοληψία στην οποία προέβησαν μηχανήματα εργολάβου, που είχαν ως άμεση συνέπεια να εκτραπεί η ροή του ποταμού, με ορατό τον κίνδυνο να πλημμυρίσουν περιουσίες και καλλιέργειες σε μια μελλοντική βροχόπτωση.
Το περίεργο της υπόθεσης, όπως ισχυρίζονται τα μέλη του Συλλόγου, είναι το γεγονός της έλλειψης τεχνικής περιγραφής του έργου, που οδήγησε τον εργολάβο σε εμπειρικές εργασίες, κατά προσωπική του εκτίμηση, με άμεσο αποτέλεσμα σήμερα, αφενός ο χείμαρρος να παρουσιάζει διαφορετική ροή από το παρελθόν, αφετέρου να έχουν βρεθεί στον αέρα τα βάθρα της γέφυρας της Χωρής, με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί η κατάσταση για το μέλλον.

Το κτίριο του υπαλλήλου της Πολεοδομίας

Στη Βολισσό υποπτεύονται ότι μέσω των παραπάνω ενεργειών επωφελήθηκε παρακείμενη του χειμάρρου Μαλαγκιώτη οικία, που ανήκει σε υπηρεσιακό στέλεχος του Τμήματος Πολεοδομίας της Νομαρχίας και βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού, για να μην δημιουργούνται προβλήματα από την δυνατή ροή του χειμάρρου τους χειμερινούς μήνες. Χαρακτήρισαν μάλιστα στην προχθεσινή σύσκεψη το κτίσμα ως αυθαίρετο, ενώ όπως ισχυρίζονται η θέση του δημιουργεί πρόβλημα στην τελική έξοδο των νερών του χείμαρρου.

Αλλοιώνεται η φυσιογνωμία

Στις επιμέρους καταγγελίες που προωθεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βολισσού, περιλαμβάνεται και η διατύπωση ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν στο Μαλαγκιώτη αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της περιοχής, δημιουργούν πλείστα προβλήματα στις παρακείμενες καλλιέργειες και αλλάζουν το μέχρι σήμερα φυσικό τοπίο, έτσι όπως υπάρχει εδώ και χρόνια.
Οι ευθύνες για την αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος, καταγγέλλεται από το Σύλλογο, θα αναζητηθούν από τους ίδιους μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Αμανής, που δεν επενέβη για το θέμα μέχρι σήμερα, αλλά και από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, στο σκέλος που αφορά το κτίσμα στις εκβολές του χειμάρρου και την διατυπωμένη σε σχέδια και τοπογραφικά φυσική ροή του Μαλαγκιώτη μέχρι σήμερα.
Μετατόπιση ευθυνών
Χθες τα πολιτικά πρόσωπα σε Νομαρχία και Δήμο Αμανής μετατόπιζαν τις ευθύνες. Ο Νομάρχης ισχυρίζεται ότι η πίστωση του έργου περιήλθε στη Νομαρχία, αν και ανήκε στο Δήμο Αμανής, και ότι οδηγίες για το έργο δόθηκαν από τον αντιδήμαρχο κ. Γ. Χρίτη.
Από την πλευρά του ο κ. Γ. Μαλαφής επιμένει ότι πέρα από την πίστωση, η οποία πράγματι ανήκει στο Δήμο Αμανής, η μελέτη, η δημοπράτηση και η επίβλεψη του έργου έγιναν αποκλειστικά από τη Νομαρχία.

Ν. ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ
– ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη το μεσημέρι κατοίκων για το δρόμο στην παραλία Καμάρι
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 19/1/2006