Αρχική Πολιτισμός ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ αξίζει το χειροκρότημά μας: Στα πρόστιμα απαντά με την Πειραματική...

ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ αξίζει το χειροκρότημά μας: Στα πρόστιμα απαντά με την Πειραματική Σκηνή!

22

 


Την ώρα που τα πρόστιμα -αυτή τη φορά από την Εφορεία- πονοκεφαλιάζουν τη Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ, στην αίθουσα δοκιμών του Θεάτρου παράγεται πολιτισμός.
Απάντηση στην πρόσφατη είδηση της καταλόγισης προστίμου ύψους 99.000 ΕΥΡΩ, όσο δηλαδή δύο παραστάσεις, δίνεται με δύο έργα από την Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ με έδρα τη Χίο.
Κάνοντας την πρώτη εμφάνιση στη Χίο, θα παρουσιάσει δύο σημαντικά έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου: “Το τάβλι” του Δημήτρη Κεχαϊδη και το “Βυσσινί φουστάνι” (έκανε πρεμιέρα στη Μύρινα Λήμνου) της Λουκρητίας Δούναβη.
Διότι όπως μας τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Δήμος Αβδελιώδης απόφασή τους είναι να παλέψουν μέχρι τελευταίας ρανίδος και να παράγουν πολιτισμό.
Και σε αυτή την προσπάθεια το κοινό της Χίου θα πρέπει να τους στηρίξει, δίνοντας απλόχερα το χειροκρότημά του!


Παραστάσεις
“Το Τάβλι”, ένα από τα σημαντικότερα και πολυπαιγμένα έργα του Δ. Κεχαϊδη, είναι μια κοινή ιστορία δύο νεοελλήνων της δεκαετίας του ΄70 που προσπαθούν να επιβιώσουν. Μέσα από κωμικές καταστάσεις και συγκίνηση ο συγγραφέας απεικονίζει μία εποχή και φέρνει στην επιφάνεια τις ρίζες ενός λαού μέσα από ανθρώπινα συμβάντα.
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Ελένης Αμπανούδη και σκηνικά του Νικόλα Χατζή.
Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Δημήτρης Αυγουστίδης και ο Γιάννης Τσουμπαριώτης.
Η πρεμιέρα θα δοθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.
Η παράσταση θα επαναληφθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2006 ώρα 20:30.


“Το Βυσσινί Φουστάνι”, δραματοποιημένη αφήγηση διηγημάτων της Λουκριτίας Δούναβη, όπου η συγγραφέας με χιούμορ και λαϊκή σοφία ζωντανεύει τα πάθη της καθημερινής ζωής των γυναικών της Άνω Σύρας. Όπως σημειώνει η συγγραφέας:
“Είπα να γίνω σαν αυτές. Γυναίκες που ζυμώνανε μέσα στη φούρια της δουλειάς μαζί και την καρδιά τους. Στο τέλος μείνανε απολειφάδι σαπουνιού λιωμένες απ’ το δώσε-δώσε”.
 Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Δέσποινας Τομαζάνη και σκηνικά του Νικόλα Χατζή.
Τους ρόλους ερμηνεύουν η Άννα Καμπά και η Κατερίνα Ζαννίκου. Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.
Η παράσταση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2006, ώρα 20:30.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη το μεσημέρι κατοίκων για το δρόμο στην παραλία Καμάρι
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 19/1/2006