Αρχική Νέα Τοπικά Αγιασμός στο ανακαινισμένο κτήριο του Οίκου Ναύτου και απολογισμός Θ. Βαρίνου

Αγιασμός στο ανακαινισμένο κτήριο του Οίκου Ναύτου και απολογισμός Θ. Βαρίνου

12

 
Δύσκολα παρουσιάζεται αντίλογος σε όσα εν είδη υποσχέσεων λέει ο Θαν. Βαρίνος. Η θετική συγκυρία της παρουσίας του στο τιμόνι του Οίκου Ναύτου έχει συμβάλλει καθοριστικά τα δυο τελευταία χρόνια στην καθημερινή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, έστω κι αν υπολείπονται ακόμα πολλά να γίνουν. Αυτά τονίζει στο σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ σχετικά με τον αγιασμό του ανακαινισμένου κτηρίου του Ο.Ν. παρουσία του Προέδρου του Ταμείου Θανάση Βαρίνου.
Αυτό του το αναγνώριζαν χθες και οι απόμαχοι της θάλασσας, συνεχίζει η εφημερίδα, που εγκατέλειψαν τις συνηθισμένες γκρίνιες και αποδέχθηκαν και οι ίδιοι με ικανοποίηση το αποτέλεσμα της ανακαίνισης και των κτιριακών εγκαταστάσεων του Οίκου Ναύτου.
Για να φθάσουμε σ’ αυτό έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη η οικογένεια Κώστα Λεμού, καταβάλλοντας περίπου 80.000 ευρώ και τα υπόλοιπα (περίπου 30.000 ευρώ) συμπληρώθηκαν από τη Διοίκηση.


Ευκαιρία απολογισμού


Η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας έδωσε στον κ. Βαρίνο την ευκαιρία ενός μεστού απολογισμού. Σύμφωνα με όσα τόνισε:


Καλύφθηκαν οι ελλείψεις του προσωπικού. Τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο παράρτημα του Οίκου Ναύτου Χίου 7 ιατροί και 14 υπάλληλοι και από τα ιατρεία τους εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους 19 συμβεβλημένοι ιατροί και 10 μικροβιολόγοι. Η διοίκηση ζητά να συμβληθεί άμεσα με 40 επιπλέον ιατρούς με μηνιαίο όριο αμοιβής 1.300 €.


Τέθηκε σε άλλη βάση η συνεργασία με τις δύο ιδιωτικές κλινικές, εξοφλώντας τις οφειλές που υπήρχαν. Η ίδια καλή συνεργασία αναπτύχθηκε και με το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.


Το 2005 διευρύνθηκαν οι παροχές προς όφελος των ασφαλισμένων στη Χίο. Συγκεκριμένα διατέθηκαν, μέσω του παραρτήματος, 7.200.000 € έναντι 6 εκατ. το 2004 και 5 εκ. το 2003.


Επιτεύχθηκε συμφωνία με όλους τους μικροβιολόγους της Χίου, αύξηση πλαφόν φαρμάκων στα 100 €, αύξηση πλαφόν αμοιβής ιατρών στα 1.300 €, αύξηση ισχύος των παραπεμπτικών σε 60 ημέρες και επ’ αόριστον προστασία για τους συνταξιούχους και τα τέκνα των ασφαλισμένων στον Οίκο Ναύτου με αναπηρία.


Οι στόχοι για το 2006


Σύμφωνα με τον κ. Βαρίνο, η Διοίκηση του Οίκου Ναύτου για το 2006 στοχεύει:


Σε πλήρη μηχανοργάνωση του συστήματος εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και συνεχή σύνδεση με τα κεντρικά γραφεία του Ο.Ν. στον Πειραιά.


Πρόσληψη 2 ιατρών στο ΠΟΝ Χίου.


Αύξηση των συμβεβλημένων ιατρών.


Κατάργηση της θεώρησης φαρμάκων με επανεξέταση της συμμετοχής ασφαλισμένων για χρόνιες ασθένειες.


Νέα τροποποίηση του Προστασιακού Διατάγματος με στόχο τη χορήγηση επιδομάτων για περίθαλψη στο σπίτι περισσοτέρων ασφαλισμένων που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.
“Τελικός μας στόχος είναι οι Χιώτες Ναυτικοί και οι οικογένειές τους να απολαμβάνουν μιας προστασίας από τον Οίκο Ναύτου ανάλογης της μεγάλης προσφοράς τους στην Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία, στην οικονομία της Χώρας και της Χίου”, κατέληξε ο κ. Βαρίνος.


ΑΝΑΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ (18/1/2006)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤΟ ΔΗΠΕΘΕ αξίζει το χειροκρότημά μας: Στα πρόστιμα απαντά με την Πειραματική Σκηνή!
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 20/1/2006