Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Κείμενο κατά του αντικομμουνιστικού μνημονίου θα παραδώσει το ΚΚΕ στο Στρασβούργο

ΕΛΛΑΔΑ: Κείμενο κατά του αντικομμουνιστικού μνημονίου θα παραδώσει το ΚΚΕ στο Στρασβούργο

8


Μεγάλη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αλλά και αντιπροσωπείες μαζικών φορέων θα μεταβούν στις 24 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο για να παραδώσουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης κείμενο με χιλιάδες υπογραφές, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο που προωθείται από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου.
Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε ότι το μνημόνιο αυτό αποτελεί στρατηγική επιλογή που εκτρέφεται στο έδαφος της γενικότερης ιμπεριαλιστικής στρατηγικής, με φορείς τις πιο ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κέντρα, αλλά και συνολικά από το ίδιο το ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Η επιλογή, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι προπομπός ενός νέου κύκλου βάρβαρων αντιδραστικών μέτρων, που περιλαμβάνουν κοινωνικά δικαιώματα, δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά και εξαπόλυση νέου κύκλου πολέμων.


Η γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το κόμμα της εκεί που χρειάζεται αυτοκριτική την έχει κάνει, σημειώνοντας ότι “λογοδοτούμε στην εργατική τάξη και τους λαούς και όχι στους ιμπεριαλιστές”.


Η κ. Παπαρήγα είπε ακόμη ότι είναι λάθος έως έγκλημα και ανιστόρητο ψέμα η ταύτιση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, “το αναποδογύρισμα της ιστορίας με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά”.


Η γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αρνητική ψήφο που έδωσαν σε προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, ο κ. Καραμανλής τη διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ (ο κ. Μεϊμαράκης που θα πάρει μέρος) θα καταψηφίσει εκ νέου το κείμενο αυτό.


Η κ. Παπαρήγα τόνισε επίσης την ανάγκη όλοι οι βουλευτές να παραστούν στη συνεδρίαση και να μην υποχωρήσουν σε πιθανές πιέσεις ούτε να δεχθούν επιμέρους τροποποιήσεις στο μνημόνιο.


Η γραμματέας του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι σύντομα το κόμμα της θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα συμπεράσματα από έρευνα που έχει κάνει το ΚΚΕ από το 1995 σχετικά με όσα λέγονται για λάθη ή για εγκλήματα κυρίως στην πρώην Σοβιετική Ένωση.


Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι έγιναν πολλά πράγματα σε συνθήκες περικύκλωσης, έγιναν δολιοφθορές, “έγινε εσωτερικός πόλεμος”, σημείωσε, όμως, ότι είναι λάθος διάφορες περίοδοι να ταυτίζονται με τη δράση προσώπων, είτε του Λένιν, είτε του Στάλιν για παράδειγμα και τόνισε ότι η έκδοση που θα κυκλοφορήσει σύντομα θα βασίζεται σε αρχειακό υλικό που θα βοηθήσει να γίνει μια καλύτερη προσέγγιση της λεγόμενης σταλινικής περιόδου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: news.in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤΟ ΔΗΠΕΘΕ αξίζει το χειροκρότημά μας: Στα πρόστιμα απαντά με την Πειραματική Σκηνή!
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 20/1/2006