Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μάρκος Μεννής: Δήλωση καταδίκης αντικομμουνιστικού μνημονίου

Μάρκος Μεννής: Δήλωση καταδίκης αντικομμουνιστικού μνημονίου

7

Η προσπάθεια της πολιτικής επιτροπής της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να φέρει προς ψήφιση το επαίσχυντο μνημόνιο δείχνει τους μύχιους σκοπούς των πιο αντιδραστικών δυνάμεων της Ευρώπης, σημειώνει σε σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Χίου, Μάρκος Μεννής, που συνεχίζει:
“Η εξομοίωση του κομμουνισμού, με ότι πιο αντιδραστικό έχει διαμορφώσει η ανθρώπινη σκέψη (χιτλερικός ναζισμός) δείχνει ότι ο σκοπός τους είναι να διαμορφώσουν εσφαλμένες αντιλήψεις στο λαό και τη νεολαία.
Το ξαναγράψιμο της ιστορίας, ιδιαίτερα της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όπου εκατομμύρια αντιφασίστες θυσίασαν ότι πολυτιμότερο είχαν την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να ανακοπεί φασιστική λαίλαπα δείχνει τις επικίνδυνες αντιλήψεις, από τις οποίες διαπνέονται οι δυνάμεις αυτές.
Κανένας δημοκράτης, πατριώτης δε μπορεί να λησμονήσει τα προπύργια της λευτεριάς στα Καλάβρυτα, το Δίστομο και το Χορτιάτη. Κανένας δε μπορεί να διαγράψει από την ιστορία τα κρεματόρια του Άουσβιτς, του Νταχάου και του Μαουτχάουζεν. Πολύ περισσότερο κανένας δε μπορεί να διαγράψει από το λεξιλόγιο των λαών τη λέξη Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Ενώνω και τη δική μου φωνή με όλες εκείνες τις δυνάμεις οι οποίες αγωνίζονται για να μην περάσουν τα σχέδια των πιο αντιδραστικών κύκλων της Ευρώπης.
Οι λαοί γράφουν καθημερινά τη δική τους ιστορία”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤΟ ΔΗΠΕΘΕ αξίζει το χειροκρότημά μας: Στα πρόστιμα απαντά με την Πειραματική Σκηνή!
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 20/1/2006