Αρχική Νέα Τοπικά Επέκταση αεροδρόμιου: πραγματοποιήθηκε η δίκη για τις απαλλοτριώσεις…

Επέκταση αεροδρόμιου: πραγματοποιήθηκε η δίκη για τις απαλλοτριώσεις…

6


 Τη μάχη των εντυπώσεων προσπάθησε να κερδίσει χθες η Νομαρχιακή Αυτοιοίκηση επιμένοντας να γίνει η εκδίκαση του θέματος της επικύρωση τιμής μονάδος των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για την ευρύτερη περιοχή του Αεροδρομίου Χίου.
Ετσι μετά από 3 αναβολές από διάφορες αιτίες, το πρωτοδικείο εξέτασε το θέμα και αναμένεται να επικυρώσει το επόμενο διάστημα τις τιμές που προσδιόρισε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

Την ικανοποίησή του με σχετικό δελτίο τύπου εκφράζει ο Νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης που σημειώνει χαρακτηριστικά:
“Πρόκειται για ένα βήμα αποφασιστικής σημασίας, το οποίο σε συνδυασμό με άλλες εξελίξεις το τελευταίο διάστημα, πιστοποιεί τη θετική, ρεαλιστική προοπτική για το μεγάλο έργο τής προς Βορρά επέκτασης του αεροδρομίου, έτσι ώστε η Χίος να αποκτήσει σύγχρονο αεροδρόμιο, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της”.
“Από την άποψη αυτή, συνεχίζει ο κ. Νομάρχης Χίου, δικαιώνονται η επιμονή και η συνέπεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, στην προοπτική υλοποίησης του έργου, χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις.”.
 Επισημαίνεται ότι κατά την παρούσα περίοδο, μετά την προς νότο επέκταση, την οποία ολοκλήρωσε η Ν.Α. Χίου, είναι πλέον ζήτημα χρόνου η προς Βορρά επέκταση”.

Βέβαια για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει πρώτα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών που έχουν γίνει, αλλά και να δείξει η Πολιτεία ότι διαθέτει τα χρήματα των απαλλοτριώσεων και να τα καταθέσει στο δημόσιο ταμείο…

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤΟ ΔΗΠΕΘΕ αξίζει το χειροκρότημά μας: Στα πρόστιμα απαντά με την Πειραματική Σκηνή!
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 20/1/2006