Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχιακή Επιτροπή: Ζητούνται κονδύλια για ασφαλή λιμάνι στα Ψαρά

Νομαρχιακή Επιτροπή: Ζητούνται κονδύλια για ασφαλή λιμάνι στα Ψαρά

12

Την προμελέτη του έργου που θα επισκευάζει το μόλο των Ψαρών, ώστε να τον δένει με το νέο λιμάνι που είναι υπό κατασκευή ενέκρινε η Νομαρχιακή Επιτροπή. Σημείο της έριδος ήταν βέβαια τα 27 μέτρα του ακρομολίου που έπαθαν σημαντικές ζημιές τον περασμένο Σεπτέμβριο από τους ισχυρούς νοτιάδες.
Στις ερωτήσεις για το ποιος θα φτιάξει το συγκεκριμένο κομμάτι και την αυστηρή κριτική του επικεφαλής του συνδυασμού “Παρόν & Μέλλον” Γιάννη Γαϊσίδη,  ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης τόνισε ότι ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν τα έργα στο ακρομόλιο ώστε να ήταν δυνατή η προσέγγιση πλοίου στα Ψαρά. Σημείωσε εξάλλου ότι περίμεναν να δοθούν άμεσα τα χρήματα για να γίνουν τα έργα στο μόλο, όπως είχαν δεσμευτεί τόσο ο υπουργός Αιγαίου όσο και ο ΓΓ της Περιφέρειας στη σύσκεψη που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι στο ακριτικό νησί.
Αυτά όμως καθυστέρησαν και ο ισχυρός νοτιάς προκάλεσε ζημιές στο ακρομόλιο το οποίο ως έργο δεν έχει παραληφθεί από τη Νομαρχία. Αυτό σημαίνει ότι ο ανάδοχος του έργου των 234.000 ΕΥΡΩ θα πρέπει να κάνει τις επισκευές.
Όπως όμως εξήγησε και επί του χάρτου ο κ. Λαμπρινούδης το ακρομόλιο πρέπει να προστατευθεί ώστε να μην το πάρει η επόμενη κακοκαιρία. Πιστεύεται δε ότι θα δράσουν βοηθητικά τα μπλόκια που θα πέσουν για το νέο λιμάνι και που ήδη έχουν ετοιμαστεί πάνω από 50 ογκόλιθοι.
Η προμελέτη εγκρίθηκε ομόφωνα και θα συνεχιστεί η μελέτη για τα 100 περίπου μέτρα του μόλου, με την παρατήρηση του κ. Γαίσίδη ότι δεν θα συμπεριληφθούν και τα 27 μέτρα του ακρομολίου. Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να εξευρεθούν κονδύλια ύψους 2 εκ. ΕΥΡΩ για να γίνει το έργο.
Στα υπόλοιπα θέματα, να σημειώσουμε ότι με έκπτωση μόλις 8% κατοχυρώθηκε το έργο (προϋπολ. 480.000 ΕΥΡΩ) κατασκευής ανασχετικού φράγματος στα Κουρούνια. Να σημειωθεί ότι οι υπόλοιπες εταιρείες (4) που πήραν μέρος στο διαγωνισμό ακυρώθηκαν διότι δεν είχαν πλήρη φάκελο…
Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του κ. Γαϊσίδη στο θέμα του ορισμού δικηγόρου στο ΣτΕ για την προσφυγή ιδιοκτητών κατά της απόφασης που αφορά την κήρυξη απαλλοτριώσεων στην περιοχή Αρμόλια-Πυργί. Η προσφυγή έγινε διότι θεωρούνται χαμηλές οι αποζημιώσεις (αφού με βάση τον ισχύοντα νόμο οι ιδιοκτησίες αναβαθμίζονται με το δρόμο). Ο κ. Γαϊσίδης θεώρησε ότι είναι σημαντικό αν δικαιωθούν οι πολίτες, για να τονίσει ο κ. Λαμπρινούδης πως ο δικηγόρος τους θα συνεργαστεί με τους νόμιμους συμβούλους των ιδιοκτητών ώστε να βρεθεί λύση προς το συμφέρον των πολιτών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤΟ ΔΗΠΕΘΕ αξίζει το χειροκρότημά μας: Στα πρόστιμα απαντά με την Πειραματική Σκηνή!
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 20/1/2006