Αρχική Νέα Τοπικά Απόφαση Νομικού Συμβουλίου για κυριότητα Λιμενικού Ταμείου

Απόφαση Νομικού Συμβουλίου για κυριότητα Λιμενικού Ταμείου

21

 
Μετά την ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας της Ιχθυόσκαλας, ανοίγει πλέον ο δρόμος να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το… γόρδιο δεσμό που για περίπου 18 μήνες μετά την ολοκλήρωση του έργου κρατούσε το κτήριο κλειστό.
Συγκεκριμένα μετά την απόφαση του Οργανισμού Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αποφασίζει:
“την αποδοχή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία η παραχώρηση των εγκαταστάσεων της Νέας Ιχθυόσκαλας Χίου και του περιβάλλοντος χώρου στην ΕΤΑΝΑΛ Α.Ε., πρέπει να γίνει, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 2971/2001, ήτοι προσωρινά και έναντι ανταλλάγματος, από το Λιμενικό Ταμείο Χίου, στο οποίο θα πρέπει προηγουμένως να παραδοθεί διοικητικά από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου το ανωτέρω έργο”.
Την ίδια σχεδόν ώρα ο Νομάρχης Χίου εξέφραζε την ικανοποίησή του διότι το Ειρηνοδικείο Χίου απέρριπτε τα προσωρινά μέτρα που είχαν ζητηθεί από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Χίου για αναστολή της λειτουργίας της Νέας Ιχθυόσκαλας (μέχρι να γνωμοδοτήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους).
“Η συγκεκριμένη απόφαση επιτρέπει τη λειτουργία της Νέας Ιχθυόσκαλας και αποτελεί αποφασιστικό σημείο για την εν γένει δικαίωσή της έως σήμερα στάσης της Ν.Α. Χίου”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Νομάρχη Χίου.
Ο κ. Λαμπρινούδης δεν φάνηκε ενημερωμένος για την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι ως Νομαρχία την παρέδωσαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπως τους ζητήθηκε. Τόνισε πάντως ότι σημασία έχει να λειτουργήσει σωστά η Νέα Ιχθυόσκαλα, στην οποία μπορούν να μεταφερθούν οι υπηρεσίες.
“Είναι απαραίτητο να υπενθυμίσουμε, ότι βασικό μέλημα της Ν.Α., μετά την ολοκλήρωση του έργου, ήταν και παραμένει η απρόσκοπτη και λειτουργική χρήση των σύγχρονων εγκαταστάσεων της Νέας Ιχθυόσκαλας, από τους άμεσα ενδιαφερόμενους εμπόρους και αλιείς”, σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου.
Δεν ξέρουμε πάντως αν σήμερα θα μείνει χρόνος στο σφικτό και ειδικό πρόγραμμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Χίο (για τη λήψη μέτρων λόγω της γρίπης των πτηνών) να ασχοληθεί και με αυτό το θέμα.
Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταμάτης Κάρμαντζης, δηλώνοντας πάντως ότι δικαιώθηκαν οι προσπάθειές τους σημειώνει:
“… Ισχύει η απόφασή μας για το συμβολικό μίσθωμα των 20 ΕΥΡΩ το χρόνο, για 20 χρόνια και με δικαίωμα ανανέωσης με τους ίδιους όρους για όσο διάστημα λειτουργούν Ιχθυόσκαλες. Απομένει πλέον και θα φανούν οι προθέσεις της ΕΤΑΝΑΛ Α.Ε. και των υποστηρικτών της από την αποδοχή ή μη και την απρόσκοπτη λειτουργία της Ιχθυόσκαλας”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤΟ ΔΗΠΕΘΕ αξίζει το χειροκρότημά μας: Στα πρόστιμα απαντά με την Πειραματική Σκηνή!
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 20/1/2006