Αρχική Νέα Τοπικά Παρουσίαση μελέτης τουριστικής προβολής: Θέλουμε προϊόν με ταυτότητα

Παρουσίαση μελέτης τουριστικής προβολής: Θέλουμε προϊόν με ταυτότητα

10

 
“Το αδιαφοροποίητο τουριστικό προϊόν που απευθύνεται σε όλους με τον ίδιο τρόπο, κινδυνεύει να μην είναι ελκυστικό για κανέναν”, σημειώνει χαρακτηριστική η Μελέτη Τουριστικής Προβολής νομού Χίου συνιστώντας πως χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα μοντέλο τουριστικής προβολής του νομού.
Η παρουσίαση της μελέτης τουριστικής προβολής του νομού, από την ΕΝΑ Χίου στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής χθες βράδυ στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αποτελεί πραγματικό ένα υλικό που πρέπει να μελετηθεί από όλους τους ενασχολούμενους με τον τουρισμό, έτσι ώστε να ξεφύγουμε από το κλασσικό ήλιος- θάλασσα και να προσφέρουμε πιο ελκυστικά τουριστικά πακέτα, περισσότερο αποδοτικά για την τοπική οικονομία, που θα ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα προϊόντα των tours operators.
Για παράδειγμα γίνονται προτάσεις για τον τρόπο που θα μπορούσε να αποτελέσει τουριστικό προϊόν η ναυτική παράδοση του νησιού, η δημιουργία μονοπατιών της μαστίχας (ήδη έχουμε σε άλλες περιοχές τα μονοπάτια κρασιού και ελιάς), η μεσαιωνική Χίος και άλλα.
Ειδική αναφορά γίνεται και στο θέμα της τουριστικής προβολής μέσω διαφημίσεων, όπου αναλύεται ο ρόλος που μπορούν να παίξουν τα τοπικά μέσα όχι όμως για να προβάλλουν σε εμάς τους ίδιους το νησί (!) αλλά για να αποκτήσουμε τουριστική συνείδηση!!!
Κάτι που ομολογουμένως κανένας φορέας, πέρα από κάποιες σκόρπιες καμπάνιες για την καθαριότητα δεν το έχει κάνει.
Κλείνοντας η μελέτη επισημαίνει πως χρειάζεται συνεχής διερεύνηση της τουριστικής ζήτησης για να υπάρχει η δυνατότητα της αναπροσαρμογής της τακτικής προβολής του Νομού και περιορισμός των αυτοσχεδιασμών με βήματα πάνω σε προκαθορισμένες κατευθύνσεις.


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπόφαση Νομικού Συμβουλίου για κυριότητα Λιμενικού Ταμείου
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ΠΕΛΙΝΝΑΙΟΥ για την Καππαδοκία