Αρχική Νέα Τοπικά Τεχνικό Πρόγραμμα Καρδαμύλων: Κονδύλι για το δημοτικό Άνω Καρδαμύλων

Τεχνικό Πρόγραμμα Καρδαμύλων: Κονδύλι για το δημοτικό Άνω Καρδαμύλων

6

 Με βάρος στους καθαρισμούς και την αντιμετώπιση προβλημάτων στους οικισμούς σε ότι αφορά το υδρευτικό, αποχέτευση και οδικό δίκτυο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία -όπως ήταν αναμενόμενο- το Τεχνικό Πρόγραμμα (Τ.Π.) του Δήμου Καρδαμύλων.
Με σύνολο προϋπολογισθέντων εσόδων από τη ΣΑΤΑ 357.710 ΕΥΡΩ, που μαζί με τις υπόλοιπες χρηματοδοτήσεις ανεβάζουν το ύψος του προϋπολογισμού του Τ. Π. στις 455.410 ΕΥΡΩ, η συζήτηση έδωσε αφορμή για πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου και των επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βαγγέλη Μελιτζάνη και ελάσσονος μειοψηφίας Φωτεινή Φαφαλιού.
Σε ότι αφορά την έδρα του Δήμου ξεχωρίζει η ένταξη έργου ύψους 35.000 ΕΥΡΩ για τη διαμόρφωση του σχολικού συγκροτήματος στα Άνω Καρδάμυλα, ενώ το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό έργο αφορά το αρδευτικό Πιτυούς με 60.000 ΕΥΡΩ.
Καταψηφίζοντας ο κ. Μελιτζάνης τόνισε ότι το Τ.Π. θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα των λαϊκών συνελεύσεων στα δημοτικά διαμερίσματα και να προετοίμαζε επίσης έργα για ένταξη στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ ή άλλα προγράμματα.
Η κα Φαφαλιού σημείωσε πως το πρόγραμμα είναι χωρίς όραμα, προγραμματισμό και σε βάθος χρόνου στρατηγική.
Απαντώντας ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι το Τ.Π. θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από τα συγκεκριμένα έργα που θα γίνουν
Στην κριτική εξάλλου του κ. Μελιτζάνη για τα κονδύλια που έχουν μπει για καθαρισμούς και στα ερωτήματα για το ποιες εργολαβίες έγιναν το 2005, ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι προσπαθεί να ρίξει αιχμές για την καθαριότητα όταν από όλους είναι αποδεκτό ότι έχει γίνει πολύ δουλειά σ’ αυτόν τον τομέα. Σημείωσε επίσης ότι ως παράταξη έχουν κάνει κοινωνούς όλους τους δημότες, μέσα από σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα που εκδίδουν.
Ανεξάρτητα από αυτό πάντως ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έχουν υποχρέωση να δίνουν απαντήσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπόφαση Νομικού Συμβουλίου για κυριότητα Λιμενικού Ταμείου
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ΠΕΛΙΝΝΑΙΟΥ για την Καππαδοκία