Αρχική Πολιτισμός “ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ”

“ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ”

18

 Πρωτότυπη διημερίδα, που συνδυάζει το κρασί με τα γράμματα, την τέχνη και τον πολιτισμό, διοργανώνεται στην Πάτρα, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2006, τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2006, στον πολυχώρο VESO MARE AIΓΛΗ – STER CINEMAS, Ακτή Δυµαίων 17 – Πάτρα.
Οι “Μέρες Κρασιού στην Πάτρα”, που περιλαμβάνουν έκθεση βιβλίων, προβολή ταινίας, έκθεση κρασιών, γευσιγνωσία, ομιλίες και “ανοιχτές” συζητήσεις, απευθύνονται σε όλον τον κόσμο και εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος OENOTROS, για την προώθηση των οίνων της Ε.Ε. στην εσωτερική αγορά. Αποτελούν δε την τελευταία δράση του εν λόγω προγράμματος και διοργανώνονται από την Εθνική Διεπαγγελµατική Οργάνωση Αµπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και τον Eλληνικό Οργανισµό Εξωτερικού Εµπορίου (ΟΠΕ), σε συνεργασία µε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και τον Οργανισµό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ΠΑΤΡΑ 2006.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
* Δευτέρα 23 Ιανουαρiου (απόγευµα)
– Ελεύθερη γευστική δοκιµή επιλεγµένων οίνων (από τις 6:00 µ.µ.).
– Προβολή της ταινίας MONDOVINO, του Τζόναθαν Νόσιτερ (6.00 µ.µ. – STER CINEMAS). Θα ακολουθήσει συζήτηση µε θέµα την ταινία, που θα συντονίσει ο Άγγελος Ρούβαλης, οινοπαραγωγός.
– Επίσημα εγκαίνια των εκδηλώσεων και της έκθεσης βιβλίων και κρασιού (8.30 µ.µ., VESO MARE – ΑΙΓΛΗ), με σύντοµες οµιλίες – χαιρετισµούς των Ανδρέα Καράβολα, Δήµαρχου Πατρέων, Νίκου Μπακουνάκη, δηµοσιογράφου – συγγραφέα, Επαµεινώνδα Σπυρόπουλου, Πρoέδρου Επιτροπής Προβολής και Προώθησης της EΔOAO, Xρήστου Mάρκου, Πρoέδρου της KEOΣOE, Κωνσταντίνου Κολλιόπουλου, διευθυντή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισµών Πάτρας και Χρήστου Ροϊλού, συντονιστή της Εκτελεστικής Επιτροπής του Oργανισµού ΠΑΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ της Ευρώπης 2006.

* Τρίτη 24 Ιανουαρiου
– Οινοτουρισµός – Επίσκεψη στο κτήµα Μερκούρη (11.00 π.µ. – 2.00 µ.µ.), δηλώσεις συµµετοχής θα γίνουν την προηγούµενη ηµέρα.
– Ελεύθερη γευστική δοκιµή επιλεγµένων οίνων (από τις 6:00 µ.µ.).
– Στρογγυλό τραπέζι µε θέµα: “Κρασί και Πολιτισµός” (6.00 – 8.00 µ.µ., VESΟ ΜΑRΕ ΑΙΓΛΗ) και συντονιστή τον Κωνσταντίνο Κολλιόπουλο, διευθυντή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισµών Πάτρας. Ομιλητές: Νίκος Μπακουνάκης, δηµοσιογράφος – συγγραφέας (“Πολιτιστική διάσταση του Κρασιού”), Γιάννης Μπουτάρης, Αντιπρόεδρος ΕΔΟΑΟ, χηµικός – οινολόγος (“Αλήθειες και μύθοι για το κρασί”) και Άγγελος Ρούβαλης, οινοπαραγωγός (“Κρασί και Νέοι, ανέκαθεν”). Θα ακολουθήσει συζήτηση.
– Δεξίωση – Μουσική Εκδήλωση (9.00 µ.µ., VESO ΜΑRΕ ΑΙΓΛΗ)


Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 322 6057, 210 322 6040, ΕΔΟΑΟ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπόφαση Νομικού Συμβουλίου για κυριότητα Λιμενικού Ταμείου
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ΠΕΛΙΝΝΑΙΟΥ για την Καππαδοκία