Αρχική Νέα Τοπικά ΔΙΕΘΝΗ: Ξανά στη φυλακή ο Αλί Αγτζά

ΔΙΕΘΝΗ: Ξανά στη φυλακή ο Αλί Αγτζά

9

 Δεν πρόλαβε να χαρεί την ελευθερία του για πολλές ημέρες ο Μεχμέτ Αλί Αγτζά και καλείται τώρα να επιστρέψει στις φυλακές, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση για την αποφυλάκισή του.
Ο επίδοξος δολοφόνος του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ έχει ήδη εκτίσει ποινή κάθειρξης 20 ετών στην Ιταλία. Εκδόθηκε στην Τουρκία τον Ιούνιο του 2000, μετά από χάρη που του απένειμε ο Ιταλός πρόεδρος, Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι.
Με την άφιξή του στην Τουρκία ο Μεχμέτ Αλί Αγτζά καταδικάσθηκε σε δεκαετή ποινή κάθειρξης για τον προγενέστερο φόνο του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας Millyet, Αμπντί Ιπεκτσί, το 1979. Παράλληλα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών και τεσσάρων μηνών για δύο ληστείες που διεπράχθησαν την ίδια χρονική περίοδο με τη δολοφονία Ιπεκτσί.
Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης απεφάνθη το 2004 πως ο κρατούμενος θα εκτίσει τη μέγιστη των ποινών, αυτή της δολοφονίας του Αμπντί Ιπεκτσί.
Έτσι, συνολικά ο Αγτζά εξέτισε ποινή 25ετούς κάθειρξης σε Ιταλία και Τουρκία, ώσπου πριν από 10 ημέρες δικαστήριο της Τουρκίας διέταξε την αποφυλάκισή του.
Όμως, το υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης, με αποτέλεσμα την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας να ανατρέψει την ετυμηγορία και να “στείλει” και πάλι τον Αγτζά στις φυλακές…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από news.in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπόφαση Νομικού Συμβουλίου για κυριότητα Λιμενικού Ταμείου
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ΠΕΛΙΝΝΑΙΟΥ για την Καππαδοκία