Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Ποινικές διώξεις εναντίον δύο ατόμων για την αιματηρή ληστεία στην Εθνική...

ΕΛΛΑΔΑ: Ποινικές διώξεις εναντίον δύο ατόμων για την αιματηρή ληστεία στην Εθνική Τράπεζα

7

 Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Ράικου διαβίβασε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τη δικογραφία για την για την υπόθεση της αιματηρής ληστείας και ένοπλης συμπλοκής στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο κέντρο της Αθήνας, την περασμένη Δευτέρα.
Η εισαγγελέας άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον του Γιάννη Δημητράκη -ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή και νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών- καθώς και κατά του 30χρονου Συμεών Σεϊσίδη. Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο μετέβη ο 7ος τακτικός ανακριτής, Μανώλης Φουκαράκης προκειμένου να απαγγείλει το κατηγορητήριο εις βάρος του Γιάννη Δημητράκη.
Η δίωξη, η οποία στρέφεται και κατά παντός άλλου υπευθύνου, αφορά ληστεία από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, δεν περιλαμβάνει δηλαδή κατηγορίες που εμπίπτουν στο νόμο κατά του οργανωμένου εγκλήματος.


Προσαγωγή 28χρονου
Το πρωί της Παρασκευής προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής νεαρός σχετικά με την υπόθεση της αιματηρής ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για έναν 28χρονο φοιτητή του Πολυτεχνείου και φίλο του Γιάννη Δημητράκη, ο οποίος εντοπίστηκε έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη, απ’ όπου και προσήχθη.
Αφού ανακρίθηκε για περίπου εννέα ώρες, το βράδυ της Παρασκευής αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος του.
Πριν από την προσαγωγή του, ο 28χρονος είχε μιλήσει στον Alpha όπου παραδέχτηκε ότι ανήκει στον κύκλο του Γιάννη Δημητράκη αρνήθηκε όμως κάθε συμμετοχή στη ληστεία και υποστήριξε πως επιχειρείται ποινικοποίηση της φιλικής του σχέσης με τον τραυματισμένο ληστή. Το Μάιο του 2003 είχε προσαχθεί στην Ασφάλεια για πρόκληση επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας και σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει ιδεολογικά στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ανακοίνωση του Δικτύου
Ερωτήματα θέτει με ανακοίνωσή του το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα για τις συνθήκες και το καθεστώς κράτησης του Γιάννη Δημητράκη.
Συγκεκριμένα, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα τονίζει:
“Ο Γιάννης Δημητράκης σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο δεν κρατείται. Τούτο προφανώς σημαίνει ότι δεν του έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες από τον αρμόδιο εισαγγελέα αν και έχει προ πολλού παρέλθει η νόμιμη προθεσμία. Υπό ποιο καθεστώς νομιμοποιείται ο κ. Διώτης συνοδεία αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ., να ανακρίνει τον Γ.Δημητράκη;
“Ακόμα και αν δεν ισχύουν τα όσα μεταφέρουν τηλεοπτικά ΜΜΕ περί εκτενούς ανάκρισης του νοσηλευόμενου, και δεχτούμε ότι πρόκειται για ολιγόλεπτη απόπειρα ανάκρισης, αυτό, σύμφωνα με την ιατρική δεοντολογία πώς είναι επιτρεπτό από αρμόδιους διευθυντές της Ά Χειρουργικής και της Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας κ. Καλοκαιρινό και κ. Καραμπίνη αντίστοιχα;
“Και, εν πάση περιπτώσει, εφόσον ο Δημητράκης δεν είναι κρατούμενος γιατί δεν μπορούν να τον επισκεφτούν, όπως τους υπόλοιπους ασθενείς οι συγγενείς και οι φίλοι του; Ποιος κανονισμός επιβάλλει σε μια Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας να λειτουργεί ως Ειδική Μονάδα Κράτησης;
“Το προηγούμενο όσων συνέβησαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας-κράτησης του Σάββα Ξηρού στον “Ευαγγελισμό” το καλοκαίρι του 2002. επιβάλλει αυξημένη ευαισθησία ως προς την τήρηση των δικονομικών εγγυήσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων ασθενών κρατούμενων ’ειδικών υποθέσεων’” σημειώνεται.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπόφαση Νομικού Συμβουλίου για κυριότητα Λιμενικού Ταμείου
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ΠΕΛΙΝΝΑΙΟΥ για την Καππαδοκία