Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Ακριβαίνουν οι μεταφορές

ΕΛΛΑΔΑ: Ακριβαίνουν οι μεταφορές

3

Απο την 1η Μαρτίου θα ισχύσουν οι νέες τιμές κομίστρων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, στα ταξί και στα ΚΤΕΛ. Οι νέες τιμές καθορίστηκαν με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Μεταφορών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση:

Αστικές Συγκοινωνίες Αθήνας
Η τιμή του απλού εισιτηρίου για λεωφορεία και τρόλεϊ διαμορφώνετεαι στα 0,50 ευρώ (από 0,45 ευρώ σήμερα), η τιμή του απλού εισιτηρίου του ΗΣΑΠ στα 0,70 ευρώ (από 0,60 ευρώ σήμερα) και η τιμή του απλού εισητηρίου του ΜΕΤΡΟ διαμορφώνεται στα 0,80 ευρώ (από 0,70 ευρώ).
Οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών, καθώς και η τιμή του Ενιαίου Εισιτηρίου παραμένουν αμετάβλητες. Αμετάβλητες επίσης παραμένουν οι τιμές των εισιτηρίων του Τραμ και του Προαστιακού.
Η μεσοσταθμική αύξηση είναι 9%, η μικρότερη που μπορούσε να επιβληθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

ΤΑΧΙ
Η τιμή της “σημαίας” διαμορφώνεται σε 1 ευρώ (από 0,85 ευρώ), η τιμή της μονής ταρίφας διαμορφώνεται στα 0,32 ευρώ (από 0,30) και η τιμή της διπλής ταρίφας στα 0,60 ευρώ (από 0,56 ευρώ).
Παράλληλα, και προκειμένου, σύμφωνα με το υπουργείο, “να αποθαρρυνθεί η εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου Μέσου Μαζικής Μεταφοράς από τα ΤΑΧΙ”, το κόστος της ελάχιστης διαδρομής διαμορφώνεται στην Αθήνα στα 2,50 ευρώ (από 1,75) και στην επαρχία στα 2,70 ευρώ (από 2).
Αστικά Υπεραστικά ΚΤΕΛ, Φορτηγά ΔΧ Εθνικών Μεταφορών και Βυτιοφόρα ΔΧ
Αυξάνονται κατά 7% οι τιμές των κομίστρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξήσεις στο κόστος λειτουργίας τους, λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου.

ΟΣΕ
Με δεδομένο ότι είναι επιθυμητό η σιδηροδρομική μετακίνηση να παραμένει ανταγωνιστική αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνική διάσταση του σιδηροδρόμου σε επίπεδο περιφέρειας, δεν αυξάνονται οι τιμές των κομίστρων στα περιφερειακά δίκτυα, αλλά μόνο στους άξονες Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Πειραιάς – Χαλκίδα κατά 7%.

Αντιδράσεις
“Οι συγκεκριμένες τιμές αυξάνονται για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια” τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, διευκρινίζοντας ότι παραμένουν αμετάβλητες οι τιμές των καρτών απεριορίστων διαδρομών, του ενιαίου εισιτηρίου, καθώς και οι τιμές για το εισιτήριο του τραμ και του προαστιακού σιδηροδρόμου.

“Αυτό σημαίνει ότι οι τακτικοί χρήστες δεν θα έχουν επιβάρυνση” προσέθεσε, ενώ, κληθείς να απαντήσει αν οι ανατιμήσεις αυτές έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη των συναρμόδιων υπουργών, τόνισε ότι “οι αυξήσεις προτάθηκαν από το υπουργείο Μεταφορών και εγκρίθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας”.
“Η κυβέρνηση συνηθίζει στο τέλος της εβδομάδας να ανακοινώνει παροχές για τους λίγους και επιβαρύνσεις για τους πολλούς” είπε από την πλευρά της η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου.
“Είναι μία κυβέρνηση που ακολουθεί πιστά τη νεοταξική πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους, με τραγικές συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες” προσέθεσε.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπόφαση Νομικού Συμβουλίου για κυριότητα Λιμενικού Ταμείου
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ΠΕΛΙΝΝΑΙΟΥ για την Καππαδοκία