Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Στις 25 Ιανουαρίου θα εξεταστεί στη Γαλλία το αίτημα έκδοσης της...

ΕΛΛΑΔΑ: Στις 25 Ιανουαρίου θα εξεταστεί στη Γαλλία το αίτημα έκδοσης της Κ.Μπουρμπούλια

17

 Το αίτημα έκδοσης στην Ελλάδα της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια θα εξεταστεί στις 25 Ιανουαρίου στο Εφετείο του Παρισιού, κατόπιν του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που έχει εκδοθεί εις βάρος της.
Στο Εφετείο του Παρισιού θα παραστεί Γάλλος δικηγόρος, ο οποίος θα οριστεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης με το Γάλλο ομόλογό του Πασκάλ Κλεμέν, ο Αν.Παπαληγούρας επισήμανε το ενδιαφέρον της χώρας μας για την ταχύτερη δυνατή παράδοση της Κ.Μπουρμπούλια.
Ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε τον κ. Παπαληγούρα ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνση των αναγκαίων διαδικασιών έκδοσης της πρώην ανακρίτριας.
Εκτιμάται ότι η κ. Μπουρμπούλια πολύ σύντομα θα εκδοθεί στην Ελλάδα, δεδομένου ότι όπως φαίνεται η ίδια δεν θα αντιταχθεί στις διαδικασίες και θα ζητήσει την όσο το δυνατόν γρηγορότερη μεταφορά της στην Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, σε εκρεμότητα παραμένει το άνοιγμα των λογαριασμών της πρώην ανακρίτριας. Εκτιμάται ότι το άνοιγμα των λογαριασμών θα προχωρήσει, καθώς είναι πολύ πιθανό να απορριφθεί ως εκπρόθεσμη η προσφυγή της κ. Μπουρμπούλια κατά της απόφασης της ελβετικής δικαιοσύνης που έχει δώσει εντολή για τον έλεγχο της κίνησης των τραπεζικών συναλλαγών της.
Κατά πάσα πιθανότητα το άνοιγμα των λογαριασμών θα πραγματοποιηθεί το αργότερο σε ένα μήνα. Από την κίνηση των συναλλαγών της δεν αποκλείεται να αποκαλυφθούν νέα πρόσωπα με συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα.
Το κατηγορητήριο εναντίον της Κ.Μπουρμπούλια περιλαμβάνει δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα που φέρεται να έχει διαπράξει από το 1998 μέχρι το 2002. Κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΜΠΕ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπόφαση Νομικού Συμβουλίου για κυριότητα Λιμενικού Ταμείου
Επόμενο άρθροΕκδήλωση ΠΕΛΙΝΝΑΙΟΥ για την Καππαδοκία