Αρχική Νέα Τοπικά Επίσκεψη στη συνοικία του Φρουρίου από κλιμάκιο του Δήμου Χίου

Επίσκεψη στη συνοικία του Φρουρίου από κλιμάκιο του Δήμου Χίου

22


Συνάντηση με το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Φρουρίου “Άγιος Γεώργιος” πραγματοποίησε στις 18 Ιανουαρίου, κλιμάκιο του Δήμου Χίου με επικεφαλής το Δήμαρχο Μάρκο Μεννή.
Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Αντώνης Λυπαρής και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ.κ. Τσακός και ποδαράς.
Κατά τη συνάντηση, έγινε επιτόπια επίσκεψη σε διαθέσιμα ακίνητα και οικόπεδα εντός της συνοικίας του Φρουρίου, ενώ από το Σύλλογο τέθηκαν τα αιτήματα της συνοικίας για τη δημιουργία ΚΑΠΗ, την παροχή κτηρίου για να στεγαστούν τα γραφεία του Συλλόγου, καθώς και την εξεύρεση χώρου για τη διαμόρφωση του σε μικρό γήπεδο.
Ο Μάρκος Μεννής διαβεβαίωσε για τη θετική στάση του Δήμου στα παραπάνω αιτήματα και για την προσπάθεια ένταξης τους στα Ολοκληρωμένα Αστικά Προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου.
Για το σκοπό αυτό μάλιστα ο κ. Μεννής θα μεταβεί το επόμενο διάστημα στη Μυτιλήνη, προκειμένου σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να εξασφαλιστεί η ένταξη των συγκεκριμένων έργων για χρηματοδότηση.
Επίσης ο Δήμαρχος Χίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στον ευρύτερο σχεδιασμό του Δήμου για την ανάπλαση της συνοικίας του Φρουρίου, με ήδη ενταγμένα έργα που ξεκινούν άμεσα με στόχο την ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΛΑΔΑ: Στις 25 Ιανουαρίου θα εξεταστεί στη Γαλλία το αίτημα έκδοσης της Κ.Μπουρμπούλια
Επόμενο άρθροΜπάσκετ: μάχη Παγχιακού με τον πρωτοπόρο Πανιώνιο