Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Η κυβέρνηση θέτει θέμα εξυπηρέτησης του κοινού για τη διεύρυνση του...

ΕΛΛΑΔΑ: Η κυβέρνηση θέτει θέμα εξυπηρέτησης του κοινού για τη διεύρυνση του ωραρίου

5

 
MΕ ΕΝΤΑΣΗ επανέρχεται από την κυβέρνηση το θέμα των αλλαγών στο καθεστώς λειτουργίας κλάδων της οικονομίας που έχουν σχέση με το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, διαπιστώνει, ότι παρά τις αρχικές αντιρρήσεις, υπάρχει γενικότερα θετική αποδοχή τόσο από τους καταναλωτές, όσο και από τους επιμέρους επαγγελματικούς κλάδους των πρωτοβουλιών της.


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών που παρά τις αντιρρήσεις του σχετικά με τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, τελικά τις υιοθετεί εν μέρει για την περίοδο των εκπτώσεων.


Ετσι, μετά τη συμφωνία της Eurobank [EFGr.AT] /markets/quotestories.asp?id=EFGr.AT/markets/quotestories.asp?id=EFGr.ATμε το επιχειρησιακό σωματείο για λειτουργία δύο καταστημάτων σε εμπορικά κέντρα πέραν του κανονικού ωραρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, επανήλθε χθες θέτοντας θέμα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών και αντιστοίχησής του με αυτό των καταστημάτων.


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι “το να ανοίξει η συζήτηση γύρω από τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών μας βρίσκει σύμφωνους.


Βεβαίως, έχουμε ξεκαθαρίσει, και το ξεκαθαρίζω και τώρα, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση διεύρυνση του ωραρίου των εργαζομένων στις τράπεζες”.


“Βρισκόμαστε μπροστά σε εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές γύρω από τη λειτουργία της αγοράς και συνεπώς με διάλογο, με σύνθεση απόψεων και με σύνεση μπορούμε να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις προς όφελος και των επιχειρήσεων και των καταναλωτών με τέτοιο τρόπο που πραγματικά να συμβαδίζει με τη νέα εποχή. Δεν μπορεί να είναι ανοιχτή η αγορά και να μην λειτουργούν οι τράπεζες” συμπλήρωσε ο κ. Σιούφας.


Σε άλλη ερώτηση για το αν θα ισχύσει το μέτρο για όλα τα καταστήματα των τραπεζών, ή μόνο για αυτά που βρίσκονται στις αγορές, ο κ. Σιούφας απάντησε: “όλα τα πράγματα μπορούμε να τα κουβεντιάζουμε με διάλογο, με σύνθεση απόψεων. Οταν λειτουργεί η αγορά, πρέπει και οι τράπεζες να είναι ανοιχτές”.


Τέλος αν και λόγω αρμοδιότητας δεν θέλησε να λάβει σαφή θέση, ο κ. Σιούφας άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση εξετάζει και διεύρυνση του ωραρίου στις Εφορίες. Οπως είπε χαρακτηριστικά, “όταν θα τεθεί ένα τέτοιο θέμα θα το κουβεντιάσουν εκείνοι, οι οποίοι έχουν την ευθύνη λειτουργίας αυτών των δραστηριοτήτων”.


Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος όταν ρωτήθηκε για το ίδιο θέμα, απάντησε ότι οι επιχειρήσεις είναι για να εξυπηρετούν την πελατεία τους. Εφ’ όσον οι πελάτες των επιχειρήσεων ζητούν περισσότερες ώρες λειτουργίας, είναι στην αρμοδιότητα των ίδιων των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν.


του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΪΤΑΝΤΖΙΔΗ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΛΑΔΑ: Στις 25 Ιανουαρίου θα εξεταστεί στη Γαλλία το αίτημα έκδοσης της Κ.Μπουρμπούλια
Επόμενο άρθροΜπάσκετ: μάχη Παγχιακού με τον πρωτοπόρο Πανιώνιο