Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ για το ωράριο

Διαμαρτυρία Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ για το ωράριο

5

 Το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ με έγγραφο προς τον υπουργό Εσωτερικών θέτει το θέμα του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες.
“Κύριε υπουργέ,
μετά τις τελευταίες δηλώσεις σας για το ωράριο εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες που θα ισχύσει φέτος, από 1η Ιουλίου, με πέρας της εργασίας στις 16.00 ή 16.30, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα πρέπει να ανησυχούν για τα κυβερνητικά σας σχέδια και τις επιδιώξεις για τις διαρθρωτικές αλλαγές στο δημόσιο.
Οι κυβερνητικές εξαγγελίες στοχεύουν να εναρμονίσουν καλύτερα τη λειτουργία του Δημοσίου με τις ανάγκες της ελεύθερης αγοράς και του κεφαλαίου.
Ανοίγουν δρόμο σε μια μορφή διευθέτησης του χρόνου εργασίας και για τους δημοσίους υπαλλήλους, όπως ήδη έχει προωθηθεί στον ιδιωτικό τομέα.
Οι προσπάθειες του “διαίρει και βασίλευε” της Κυβέρνησής σας και η ¨δήθεν εξυπηρέτηση του πολίτη” στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να επαγρυπνούν, κανείς εν πρέπει να ξεχνά ότι στο στόχαστρο της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής είναι η άρση της μονιμότητας, τα εργασιακά δικαιώματα, το εισόδημα των εργαζομένων και η ασφάλιση.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ απορρίπτει οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών μέχρι τις 4.00 το απόγεμα και καλεί την ΑΕΔΥ να οργανώσει τον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να μην περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια της Κυβέρνησης, απορρίπτοντας οποιαδήποτε πρόταση διαλόγου για το θέμα αυτό.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΛΑΔΑ: Στις 25 Ιανουαρίου θα εξεταστεί στη Γαλλία το αίτημα έκδοσης της Κ.Μπουρμπούλια
Επόμενο άρθροΜπάσκετ: μάχη Παγχιακού με τον πρωτοπόρο Πανιώνιο