Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη “Λεύκωμα” μνήμης για τα σχολεία από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

“Λεύκωμα” μνήμης για τα σχολεία από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

17

 Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίευσης Χίου ξεκινά τη σύνταξη “Λευκώματος” για τα σχολεία αρμοδιότητάς της με σκοπό να καταγραφούν, συστηματοποιηθούν, διαφυλαχθούν και παρουσιαστούν στοιχεία που αφορούν λειτουργούντα και καταργημένα διδακτήρια.
Η Διεύθυνση παρακαλεί Διευθυντές και Προϊσταμένους των Σχολείων σε συνεργασία με τους Δημάρχους, Προέδρους Τ.Σ, γονείς, πολιτιστικούς συλλόγους κλπ., να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το ιστορικό των κτηρίων, τη λειτουργία των σχολείων καθώς και φωτογραφικό υλικό από το αρχείο τους ή από άλλες πηγές και να το στείλουν στο Γραφείο της Δ/νσης μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2006

“Στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή που είναι πολύ σημαντική για την καταγραφή της ιστορικής διαδρομής της Εκπαίδευσης και της προσφοράς παιδείας σε βάθος χρόνου στο Νομό μας, αφού με την ευκαιρία αυτή θα καταγραφούν στοιχεία που χάνονται με το πέρασμα του χρόνου…”, σημειώνεται στο site της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Είναι απαραίτητο να συγκεντρωθεί και να αποσταλεί στη Διεύθυνση Π.Ε. (αν είναι δυνατόν σε ηλεκτρονική μορφή) το εξής υλικό:
1. Το ιστορικό του σχολείου (η έκταση του οποίου καλό θα είναι να μην υπερβαίνει τη μία δακτυλογραφημένη σελίδα μεγέθους Α4)
2. Φωτογραφίες από την εξωτερική όψη του κτηρίου, τις εκδηλώσεις του σχολείου από παλιά μέχρι και σήμερα
3. Αν υπάρχει κάποιο παλιό έγγραφο που να μαρτυρεί τη λειτουργία του
4. Οτιδήποτε κρίνετε εσείς πως θα δηλώνει κάποια ιδιαιτερότητα της ιστορίας του σχολείου σας. Γίνεται γνωστό ότι οι φωτογραφίες θα επιστραφούν, γι’ αυτό στην πίσω πλευρά θα πρέπει να σημειώνεται το σχολείο και αποστολέας.

Διαφήμιση