Αρχική Νέα Τοπικά Ψήφιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Καμποχώρων

Ψήφιση τεχνικού προγράμματος Δήμου Καμποχώρων

10

Κατά πλειοψηφία με 9 ψήφους υπέρ και 5 κατά εγκρίθηκε η πρόταση του Δημάρχου για το Τεχνικό Πρόγραμμα έργων έτους 2006 του Δήμου Καμποχώρων κατά τη Συνεδρίαση στις 18 Ιανουαρίου.

Κατά τη συζήτηση δεν έλλειχαν οι εντάσεις ενώ χρειάστηκε αρκετές φορές η παρέμβαση του προέδρου του Δ.Σ. Παναγιώτη Σακουλά για να επανέλθουν οι Σύμβουλοι στην τάξη και να σταματήσει μεταξύ τους ο διάλογος.
Ο Δήμαρχος Καμποχώρων Μανώλης Κράκαρης, στην εισήγηση του χαρακτήρισε τη συνεδρίαση για τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος αλλά και αυτή του προϋπολογισμού  από τις κορυφαίες της χρονιάς καθώς σε αυτές καθορίζονται τα τεχνικά έργα που θα γίνουν στα Δημοτικά διαμερίσματα.
“Το τεχνικό πρόγραμμα για το 2006 “καταρτίστηκε με γνώμονα τις βασικές και επείγουσες ανάγκες των διαμερισμάτων, η κατανομή των έργων έγινε δίκαια και με βάση τις προτάσεις των τοπικών συμβουλίων”, είπε.. 
Τόνισε επόσης ότι οι ανάγκες είναι σαφώς μεγαλύτερες αλλά τα χρήματα από τη ΣΑΤΑ δεν είναι αρκετά. “Εξάλλου” κατέληξε καλώντας το σώμα να ψηφίσει την πρόταση του “είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους που εξαντλούμε όλα τα έσοδα τα προερχόμενα από τη ΣΑΤΑ. Μακάρι να είχαμε περισσότερα χρήματα για να κάνουμε και περισσότερα έργα”, είπε.
Ο δημοτικός σύμβουλος της Γιάννης Μανάρας εκπροσωπώντας την αντιπολίτευση τόνισε ότι καταψηφίζουν το τεχνικό πρόγραμμα για το 2006. “Πιστεύω ότι δε συμβάλλει για τις μεγάλες ανάγκες του Δήμου. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χρήματα για μεγαλύτερα έργα που  λέει ο Δήμαρχος, δε μας λέει τίποτα. Τα ποσά για τα έργα είναι πενιχρά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 6.000 ευρώ που έχουν προβλεφθεί για την αγροτική οδοποιία στον Αϊ Γιώργη, σε ένα δήμο καθαρά αγροτικό θα έπρεπε να έχει δοθεί περισσότερη βαρύτητα. Η κατάσταση χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο”., δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ επέρριψε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για την ξήρανση του χλοοτάπητα στο γήπεδο του Αϊ Γιώργη.
Οι πρόεδροι των Τ.Σ. δήλωναν ικανοποιημένοι, ενώ δόθηκε έμφαση σε ύδρευση, αποχέτευση και οδοποιία. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από εντάσεις ο Πρόεδρος του Τ.Δ Αγίου Γεωργίου, Στέφανος Μυλωνάς διευκρίνισε ότι ψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα επειδή συμπεριλήφθηκε σε αυτό η πρόταση του τοπικού Συμβουλίου.

 

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαύλος Ελευθεριάδης: Ο φαύλος κύκλος της ανοχής στη διαφθορά
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 24/1/2006