Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Περισυλλογή ναυαγών Φ/Γ “KOSTAS” και έρευνες για τον εντοπισμό του Έλληνα...

ΕΛΛΑΔΑ: Περισυλλογή ναυαγών Φ/Γ “KOSTAS” και έρευνες για τον εντοπισμό του Έλληνα πλοίαρχου

13

 Ενημερώθηκε, το πρωί της Δευτέρας, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, από τον εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρίας του Δ/Ξ “UNITED MOONLIGHT” σημαίας Λιβερίας, ότι το πλοίο της εταιρείας περισυνέλεξε επτά (7) από τα οκτώ (8) μέλη πληρώματος του Φ/Γ “KOSTAS” σημαίας Ονδούρας από τη θαλάσσια περιοχή 66 ν.μ. βόρεια του λιμένα Skikda Αλγερίας.
Το Φ/Γ “KOSTAS” είχε αποπλεύσει από Ισπανία για Λεμεσό με φορτίο Talifam-melamine. Το βράδυ της Κυριακής και ενώ το πλοίο έπλεε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, εξέπεμψε σήμα κινδύνου λόγω κλίσης μετά από μετατόπιση φορτίου.
Το πλήρωμα εγκατέλειψε το πλοίο χρησιμοποιώντας πνευστή σωσίβια σχεδία και αργότερα περισυνελέγησαν από το Δ/Ξ “UNITED MOONLIGHT”, πλην του Έλληνα πλοιάρχου ο οποίος αγνοείται.
Αμέσως το ΕΚΣΕΔ του ΥΕΝ ενημέρωσε τα Κέντρα Έρευνας & Διάσωσης Ιταλίας, Τυνησίας και Γαλλίας και είναι σε επαφή με τα παραπλέοντα πλοία “ICEKING” και “UNITED MOONLIGHT” τα οποία είχαν λάβει το σήμα κινδύνου και συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Έλληνα πλοιάρχου του Φ/Γ “KOSTAS”.
Επίσης σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης της Αλγερίας, έρευνες στην περιοχή διεξάγουν δύο περιπολικά σκάφη και ένα αεροπλάνο της Αλγερίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο καπετάνιος του πλοίου πιθανόν να κατάγεται από τη Χίο.
Μέχρι τώρα όμως το ΥΕΝ δεν έχει ανακοινώσει επίσημα το όνομά του.

Διαφήμιση