Αρχική Νέα Τοπικά Στηρίζει Μεννή το τοπικό ΠΑΣΟΚ για Δήμο Χίου

Στηρίζει Μεννή το τοπικό ΠΑΣΟΚ για Δήμο Χίου

22

 
Το παρατεταμένο χειροκρότημα στην κατάμεστη αίθουσα των γραφείων του ΠΑΣΟΚ το βράδυ του Σαββάτου, δέσμευε το Συντονιστικό όργανο στη πρόταση του για τον υποψήφιο Δήμαρχο Χίου. Μόλις είχε ολοκληρωθεί η παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Αρχής από τον κ. Μ. Μεννή, υπό το βλέμμα του μέλους της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα κ. Γ. Γαζή.
“Αυτό ήταν το έργο μου”, τόνισε ο Δήμαρχος, (επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της Δευτέρας της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ) αναφερόμενος κυρίαρχα στις προσπάθειες επίλυσης του υδρευτικού και του κυκλοφοριακού, τα έργα πολιτισμού και την οικονομική κατάσταση του Δήμου. “Εσείς θα το κρίνετε. Αλλά ακόμα κι αν η Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ κρίνει ότι πρέπει να στηρίξει άλλον, γιατί σε ορισμένους πρέπει να βρει δουλειά, εγώ και πάλι δεν θα πολεμήσω την απόφαση της”, τόνισε ο Δήμαρχος.
Στην καθοριστική παρέμβαση της η βουλευτής κ. Ελ. Τσουρή απέδωσε πολιτικά χαρακτηριστικά στη μάχη των εκλογών της αυτοδιοίκησης. “Θα περίμενα αυτούς που διαφωνούν με την πολιτική της Δημοτικής Αρχής να είναι εδώ και να αντικρούσουν τον απολογισμό με επιχειρήματα”, επεσήμανε χαρακτηριστικά την απουσία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, των στελεχών που στηρίζουν τον Αν. Κοτσακά. “Με τις τακτικές τους όμως μας αποπροσανατολίζουν και χάνουμε τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι η πολιτική της κυβερνώσας παράταξης”.

 

Φωτογραφίζοντας πεντακάθαρα τον κ. Π. Ντομάτα “ως συγκεκριμένο πρόσωπο του χώρου, που διαχρονικά δημιουργεί προβλήματα με συνέπεια να χάνονται οι Δήμοι”, απέδωσε στον πρώην αντιδήμαρχο την αιτία της ήττας στις δημοτικές εκλογές του 1998.

“Δεν προτάσσω το προσωπικό”


Για πρώτη φορά δημόσια η κ. Τσουρή τοποθετήθηκε ανοιχτά για την υποψηφιότητα Κοτσακά. “Με ρωτάνε πολλοί καλοπροαίρετα γιατί δεν στηρίζω την υποψηφιότητα κάποιου για να αδειάσει για μένα ο χώρος στις εθνικές εκλογές. Δεν το κάνω γιατί έχω πολιτική και προσωπική αξιοπρέπεια την οποία δεν θυσιάζω. Δεν προτάσσω το προσωπικό από το συλλογικό”, τόνισε.


Δεσμευτική


Εμμέσως πλην σαφώς η κ. Τσουρή τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Μεννή, εξηγώντας ότι έχει τοποθετηθεί δημόσια για τα λάθη της δημοτικής του θητείας, όμως τώρα μπαίνουν στη ζυγαριά με αντίβαρο το έργο. “Έχει δικαίωμα να το ολοκληρώσει και να το πάει ένα βήμα πιο πριν”, τόνισε, σημειώνοντας ότι η ίδια θα υιοθετήσει και θα στηρίξει την απόφαση της Δημοτικής Συνέλευσης.
Δυσμενώς από όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχολιάστηκε η κίνηση του Νομάρχη να αποχωρήσει, χωρίς να λάβει το λόγο, μόλις ολοκλήρωσαν τις τοποθετήσεις τους ο Δήμαρχος Χίου και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΗ 23/1/2006

1η ΦΩΤΟ: “ΠΟΛΙΤΗΣ”
2η ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ chiosnews.com

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑποδεκτή η πρόταση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών από τη ΔΕΥΑΧ για σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής
Επόμενο άρθροΚλειστά τα σχολεία με απόφαση Νομάρχη