Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: Απαγορεύτηκε η διαφήμιση του ψωμιού “κατά της χοληστερόλης”

ΕΛΛΑΔΑ: Απαγορεύτηκε η διαφήμιση του ψωμιού “κατά της χοληστερόλης”

17

Μέτρα κατά της αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκου έλαβε ο ΕΦΕΤ, ζητώντας την άμεση διακοπή της μετάδοσης του διαφημιστικού μηνύματος για το ψωμί Holy Bread κατά της χοληστερόλης. Η διαφήμιση και η σήμανση του προϊόντος παραβιάζει την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.
Ο ΕΦΕΤ κάνει σαφές προς όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων ότι διαφημιστικά μηνύματα που κάνουν αναφορά στην πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ασθενειών ή υπονοούν τέτοιες ιδιότητες, είναι παράνομα.


Παράλληλα ο ΕΦΕΤ σε του ανακοίνωση επισημαίνει ότι θα επιβάλει τις προβλεπόμενες διοικητικές ποινές στην εταιρεία για παραβίαση της νομοθεσίας, ενώ το σχετικό πόρισμα εστάλη και στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας.


Η υπόθεση εξετάστηκε με αφορμή καταγγελίες που έγιναν σχετικά με τη διαφημιστική καταχώρηση που αφορά στο ψωμί Holy Bread, με ετικέτα που αναγράφει “Ψωμί τοστ σταρένιο – πλούσιο σε φυσική β-γλυκάνη”.
Το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τη διατύπωση τέτοιων ισχυρισμών στα τρόφιμα τελεί υπό διαμόρφωση σε επίπεδο Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ο οποίος θα καθορίσει και τις προϋποθέσεις χρήσης τους.

ΠΗΓΗ: news.in.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑποδεκτή η πρόταση της Ένωσης Ελλήνων Χημικών από τη ΔΕΥΑΧ για σύσταση Επιστημονικής Επιτροπής
Επόμενο άρθροΚλειστά τα σχολεία με απόφαση Νομάρχη