Αρχική Νέα Τοπικά ΔΙΕΘΝΗ: μήνυμα του Γ.Γ ΟΗΕ κ. Κόφι Άναν προς τον Παλαιστινιακό...

ΔΙΕΘΝΗ: μήνυμα του Γ.Γ ΟΗΕ κ. Κόφι Άναν προς τον Παλαιστινιακό λαό

17

 Τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν προσηλωμένα στο να παράσχουν βοήθεια στους Παλαιστίνιους για την απόκτηση του δικού τους Κράτους, αναφέρει ο   Γ.Γ ΟΗΕ κ. Κόφι Άναν   σε μήνυμά του ενόψει  των αυριανών κοινοβουλευτικών εκλογών.


Ακολουθεί μήνυμα του Γ.Γ ΟΗΕ κ. Κόφι Άναν  προς τον Παλαιστινιακό λαό ενόψει  των  αυριανών   κοινοβουλευτικών εκλογών.24 Ιανουαρίου 2005


Έχω ένα μήνυμα  για τον  Παλαιστινιακό λαό καθώς πλησιάζουν οι κοινοβουλευτικές εκλογές της   25ης  Ιανουαρίου:  Οι εκλογές θα  αποτελέσουν ένα ορόσημο στη μακρά και δύσκολη   ιστορία σας.  Εκφράζω την ελπίδα ότι θα σας οδηγήσουν  στον δρόμο  για  ένα ειρηνικότερο μέλλον, στο οποίο   θα αποκτήσετε  επιτέλους το  δικό σας Κράτος  και  θα μπορείτε να ζείτε   εν   ειρήνη με όλους  τους  γείτονές σας.


Σας αξίζουν ελεύθερες, δίκαιες και ειρηνικές εκλογές. Η εκλογική επιτροπή σας  κάνει εξαιρετική δουλειά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Η διεθνής  κοινότητα συνεργάζεται με την Παλαιστινιακή Αρχή για να την  βοηθήσει να εξασφαλίσει  το νόμο και την τάξη.  Πιστεύουμε ότι,   είτε ζείτε στη Λωρίδα της Γάζας ή στη Δυτική Όχθη συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, πρέπει να έχετε τη δυνατότητα  να ασκείτε  τα δημοκρατικά σας δικαιώματα.


Τα Ηνωμένα Έθνη και το Κουαρτέτο είναι προσηλωμένα  στον Οδικό Χάρτη,  μέρος του οποίου αποτελούν αυτές οι εκλογές. Είμαστε αποφασισμένοι να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε, με  ειρηνικά μέσα, αυτό που έχετε δικαίωμα:  το  τέλος της κατοχής και ένα  βιώσιμο, συνεχόμενο,  δημοκρατικό κράτος της Παλαιστίνης, που ζει  ειρηνικά με ένα ασφαλές Ισραήλ.


Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, η Παλαιστινιακή Αρχή πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο  της μεταρρύθμισης και της ειρήνης. Ειδικότερα, η Παλαιστινιακή Αρχή πρέπει να εδραιώσει τον απόλυτο έλεγχο  στη χρήση δύναμης. Αυτό είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά πρέπει να έρθει σε πέρας. 


Η απόφασή σας στην κάλπη  θα βοηθήσει να καθορισθεί  η μελλοντική σας πορεία. Η ψήφος σας,   είναι    δική σας  και μόνο  δική σας απόφαση.  Η  άσκηση του δικαιώματος της ψήφου δεν είναι μόνο δημοκρατικό σας δικαίωμα, αλλά και  ευθύνη σας. Σας ενθαρρύνω όλους να ψηφίσετε στις 25 Ιανουαρίου. Και σας διαβεβαιώνω ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα παραμείνουν ακλόνητα προσηλωμένα στο να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα δικό σας Κράτος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΛΑΔΑ: Στην EUROVISION με Αννα Βίσση
Επόμενο άρθροΝομαρχιακό Συμβούλιο την Πέμπτη