Αρχική Νέα Τοπικά Καιρός: βελτίωση με τσουχτερό κρύο

Καιρός: βελτίωση με τσουχτερό κρύο

8

 
Παγωμένο θα είναι και το πρωϊνό της Πέμπτης και στα άσπρα ντυμένα πολλά από τα χωριά μας, αφού σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. (Μάλιστα το πρωί της Πέμπτης έδειξε να έχουν πέσει χιόνια ακόμα και μέσα στην πόλη της Χίου).
Ήδη όμως από το πρωί της Πέμπτης οι άνεμοι θα πέσουν στα 6 μποφόρ (έληξε το απαγορευτικό στις 6.00 π.μ. της Πέμπτης), ενώ ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία πάντως θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
Έτσι αναμένεται και την Πέμπτη να παρουσιαστούν προβλήματα σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου και ειδικότερα:
Στο 18ο χιλιόμετρο Χίου- Βολισσού, όπου μάλιστα χθες το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία προς τα βόρεια.
Στο 6ο χιλιόμετρο Χίου- Αναβάτου, και συγκεκριμένα μετά τις Καρυές όπου η κίνηση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Μάλιστα σύμφωνα με δελτίο τύπου της τροχαίας καλούνται οι οδηγοί να κινηθούν στις συγκεκριμένες οδούς μόνο σε απόλυτη ανάγκη. Όσοι θέλουν δε να μετακινηθούν από Χίο- Βολισσό συστήνεται να ακολουθούν το δρομολόγιο από Σιδηρούντα. Σε ετοιμότητα ήταν όλη την ημέρα η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας όπου σε συνεργασία με τους Δήμους, τον ΕΥΟΔΟ και ιδιώτες καθαρίζονταν οι δρόμοι.
Προβλήματα υπήρχξαν και στην Αμανή, όπου ο Δήμος λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας αφού όσοι διαμένουν στη χώρα δεν είχαν τη δυνατότητα να μετακινηθούν προς Βολισσό.
Επίσης το πρωί λόγω του παγετού πραγματοποιήθηκαν μόνο τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ προς Χίο- Καλαμωτή- Μεστά και Χίο- Καρδάμυλα. Εξάλλου δεν πραγματοποιήθηκαν οι πρωινές πτήσεις τόσο της Ο.Α. όσο και της AEGEAN, όχι όμως γιατί υπήρχαν προβλήματα στο διάδρομο προσγείωσης στη Χίο.
Προσοχή χρειάζεται και στις κατολισθήσεις. Για παράδειγμα χθες ένας μεγάλος βράχος έκοψε το ένα ρεύμα στο ύψος του Σαραπιού στο δρόμο Χίου- Καρδαμύλων.
Αντίθετα ικανοποιητικά αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Οι επεμβάσεις των τεχνικών της ΔΕΗ ήταν άμεσες και μόνο στην περίπτωση του Αναβάτου, το χωριό και η μία του κάτοικος έμεινε χωρίς παροχή ρεύματος το βράδυ της Τρίτης, μέχρι τις μεσημεριανές ώρες όταν άνοιξε ο δρόμος και έγινε δυνατή η επέμβαση των συνεργείων.
Εξάλλου μέσω τηλεόρασης έγινε γνωστό ότι θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια σε όλη τη χώρα, ενώ παράταση μέχρι την Παρασκευή για την περαίωση εκκρεμών υποθέσεων έδωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΛΑΔΑ: Στην EUROVISION με Αννα Βίσση
Επόμενο άρθροΝομαρχιακό Συμβούλιο την Πέμπτη