Αρχική Νέα Τοπικά ΔΙΕΘΝΗ: “Πράσινο φως” και για εκτελέσεις κρατουμένων στο Γκουαντάναμο

ΔΙΕΘΝΗ: “Πράσινο φως” και για εκτελέσεις κρατουμένων στο Γκουαντάναμο

12

 Και οι εκτελέσεις κρατουμένων θα επιτρέπονται εφεξής στη αμερικανική ναυτική βάση Γκουαντάναμο της Κούβας στην περίπτωση που οι κατηγορούμενοι θα έχουν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών από τα στρατοδικεία.
Όπως γνωστοποιήθηκε την Τρίτη από τον αμερικανικό στρατό, οι σχετικές διαδικασίες περιλαμβάνονται σε επίσημα κείμενα του στρατού που φέρουν την υπογραφή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Πέτερ Σουμέικερ με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου.
Οι διαδικασίες θα τεθούν σε ισχύ στις 17 Φεβρουαρίου και αφορούν [τους καταδικασμένους σε θάνατο, ποινή που τους έχει επιβληθεί από Στρατοδικεία ή στρατιωτικά δικαστήρια”.
Ο αμερικανικός στρατός διευκρινίζει ότι αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει όπως η ποινή του θανάτου εφαρμόζεται και πέραν του Φορτ Λίβενγουορθ στο Κάνσας που μέχρι στιγμής ήταν η μόνη εξουσιοδοτημένη περιοχή για τις εκτελέσεις. Η αλλαγή “θα επιτρέψει να χρησιμοποιούνται και άλλες περιοχές για εκτελέσεις” αναφέρει το ντοκουμέντο του αμερικανικού στρατού.
Οι διαδικασίες αυτές θα εφαρμόζονται και για κρατούμενους που έχουν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών από τα ειδικά δικαστήρια που λειτουργούν εντός της Βάσης του Γκουαντάναμο, καταλήγει το επίσημο κείμενο του αμερικανικού στρατού.


news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΛΛΑΔΑ: Στην EUROVISION με Αννα Βίσση
Επόμενο άρθροΝομαρχιακό Συμβούλιο την Πέμπτη