Αρχική Νέα Οικονομία Δίκτυο Χιακής Φιλοξενίας: “Φύση και πολιτισμός” στη Γερμανία

Δίκτυο Χιακής Φιλοξενίας: “Φύση και πολιτισμός” στη Γερμανία

17


 

Περίπατος, ποδήλατο, περιπέτεια!
Και όμως όλα αυτά μπορούν να προβληθούν ως τουριστικό πακέτο και μάλιστα στη δεύτερη σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Γερμανίας.
Το Δίκτυο της Χιακής Φιλοξενίας, συμμετείχε στην έκθεση εκπροσωπούμενο από το Γιώργο Μισετζή όπου και παρουσιάστηκε μια εναλλακτική τουριστική πρόταση για το νησί μας με… πολύ πεζοπορία και άφθονο… οφθαλμόλουτρο ορχιδέας!
Η έκθεση CMT διάρκειας 7 ημερών πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Στουτγάρδη και είναι η πρώτη έκθεση ανοικτή για το κοινό (αφού η μεγαλύτερη του Βερολίνου απευθύνεται κυρίως σε τουριστικά γραφεία και επαγγελματίες του τουρισμού).
“Το πρόγραμμα που προωθεί το γραφείο με το οποίο συνεργαζόμαστε στη Γερμανία, ονομάζεται Φύση και πολιτισμός” σημειώνει ο Γιώργος Μισετζής. Το γεγονός ότι ο ΕΟΤ είχε ένα πολύ καλό τουριστικό περίπτερο βοήθησε έτσι ώστε να υπάρχει μεγάλη προσέλευση κόσμου. Με κεράσματα φυσικής μαστίχας και κουφετάκια από την ΕΜΧ, το Δίκτυο τόνιζε ιδιαίτερα στο χάρτη για το που ακριβώς είναι η Χίος.
“Πολλοί επισκέπτες το γνώριζαν το νησί και ήταν ιδιαίτερα όμορφο αυτό”, μας είπε ο Γ. Μισετζής που σημείωσε ότι αυτά τα εναλλακτικά προγράμματα τουρισμού έχουν ιδιαίτερη ζήτηση.
“Τα έχουν μυριστεί όλοι, δεν είμαστε μόνοι μας. Συμμετείχε ακόμα και το Χονγκ- Κονγκ προσφέροντας περιπάτους”, σημείωσε χαρακτηριστικά. Η Χίος πάντως ήδη έχει μια καλή εικόνα, αφού οι κρατήσεις που παρουσιάζονται μέχρι σήμερα στο Δίκτυο είναι ικανοποιητικές.
Τόνισε ότι ενδιαφέρει πάρα πολύ η ορχιδέα και ήδη ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στην επόμενη τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στο Ανόβερο (3-5 Φεβρουαρίου) όπου θα εκπροσωπηθούν από την Κική Χατζηαντωνάκη (από τον παραδοσιακό ξενώνα ΣΠΗΛΙΑ Καρδαμύλων).
Στο Δίκτυο Χιακής Φιλοξενίας συμμετέχουν τα καταλύματα: ΑΕΡΙΚΟ Καρφάς, ΖΟΡΜΠΑΣ Βολισσός, ΠΕΡΛΕΑΣ Κάμπος, ΣΠΗΛΙΑ Καρδάμυλα, ΣΠΙΤΑΚΙΑ Αυγώνυμα.
Όπως μας είπε ο κ. Μισετζής τη συμμετοχή στην έκθεση του Ανοβέρου τη χρηματοδοτεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, ενώ και για την έκθεση στη Στουτγάρδη θα ζητηθεί η χρηματοδότηση από τη ΝΕΤΠ.

 

ΦΩΤΟ: Γιώργος Μισετζής

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιατροί στα πλοία της ακτοπλοΐας: Τριμερής συνάντηση για να αρθούν τα νομικά κενά
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο- καιρός, 27/1/2006