Αρχική Νέα Τοπικά Ενέργειες Δήμου Ομηρούπολης τις μέρες της κακοκαιρίας

Ενέργειες Δήμου Ομηρούπολης τις μέρες της κακοκαιρίας

3


Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Ομηρούπολης: “Δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα, αλλά βρισκόμαστε σε συνεχή επιφυλακή”.
Αυτό τονίζει σε χθεσινό δελτίο τύπου ο Δήμος Ομηρούπολης και συνεχίζει:

Από την πρώτη χιονόπτωση που παρατηρήθηκε στο νησί, υπήρξε άμεση επέμβαση της ομάδας έργου του Δήμου Ομηρούπολης για την αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργούσε η κακοκαιρία. Άλλωστε τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας (Αυγώνυμα, Ανάβατος, Σιδηρούντα και Καρυές) είναι συνήθως τα πρώτα που βιώνουν τις συνέπειες των χιονοπτώσεων, οπότε ήταν αναμενόμενο ο Δήμος Ομηρούπολης να βρίσκεται σε εγρήγορση από την πρώτη στιγμή που υπήρξε ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.


Ήδη από την Τρίτη το πρωί ξεκίνησε η δράση της ομάδας έργου της Τ.Υ. του Δήμου Ομηρούπολης, δουλεύοντας ακούραστα προκείμενου να διασφαλιστεί η διάνοιξη των δρόμων. Συγκεκριμένα, η ομάδα έργου αποτελούμενη από το σύνολο της δύναμης της αρμόδιας υπηρεσίας (δέκα υπάλληλοι: χειριστές και εργάτες), 4 μηχανήματα έργου (αλατιέρα, φορτηγό, Ραμ και φορτοτάκι) και ένα εκχιονιστικό μηχάνημα εργάζεται αδιάκοπα μέχρι σήμερα, προκειμένου οι πολίτες να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας του χιονιού και του παγετού. Μέχρι σήμερα έχουν ριχτεί στους δρόμους περίπου 20 τόνοι αλάτι.


Αναλυτικά την Τρίτη από τις 7π.μ. μέχρι τις 11 μ.μ. στις περιοχές Αυγώνυμα, Ανάβατο και Σιδηρούντα. Την Τετάρτη από τις 7 π.μ. μέχρι τις 10 μ.μ. διανοίχτηκαν οι δρόμοι του Αίπους, φτάνοντας μέχρι το Πιτυός, και διασφαλίστηκε η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία προς Αυγώνυμα και Καρυές. Σήμερα, μετά και τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση χρειάστηκε και νέα επέμβαση στα Αυγώνυμα. Μέσα στο Βροντάδο, εκτός από την περιοχή του Αγίου Μακαρίου, δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής κάποια άλλη επέμβαση. Παράλληλα υπάρχει ενημέρωση για να βοηθήσει η υπηρεσία σε περιπτώσεις σπασμένων σωλήνων ή άλλων προβλημάτων, που ευτυχώς δεν έχουν παρουσιαστεί. Σε κάθε περίπτωση, η ΤΥ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, ώστε να επέμβει άμεσα αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤσίφτης και Μπασιάκος (αν δεν τον προλάβει ο ανασχηματισμός) έρχονται για τα Εγκαίνια του Φραγματος στης “Κόρης το Γεφύρι”
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 28/1/2006