Αρχική Νέα Τοπικά Ανασφάλιστοι θα θεωρούνται οι οδηγοί που προκαλούν ατυχήματα υπό την επήρεια αλκοόλ

Ανασφάλιστοι θα θεωρούνται οι οδηγοί που προκαλούν ατυχήματα υπό την επήρεια αλκοόλ

4

 Ευθύνες και προς τις ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν πλέον οι οδηγοί που προκαλούν ατυχήματα, εφόσον διαπιστωθεί ότι οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών. Η διάταξη αυτή αποτελεί πάγια τακτική στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι η μέθη θα πρέπει να αποδεικνύεται από αλκοτέστ ή ιατρική εξέταση του οδηγού που έχει εμπλακεί σε ατύχημα.
Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Πέμπτης, η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης προς τους αρμόδιους φορείς.
Το νομοσχέδιο καθορίζει επίσης τη δυνατότητα επιβολής προστίμου από τα δικαστήρια σε όσους οδηγούς δεν υποβάλλουν δήλωση ή δηλώνουν ψευδή στοιχεία έπειτα από πρόκληση ατυχήματος.
Στο σχέδιο νόμου αποσαφηνίζονται ακόμα και ζητήματα ισχύος της ασφάλισης με τη μεταβίβαση του οχήματος, αλλά και από το πότε μπορεί να αρνηθεί η ασφαλιστική εταιρεία την αποζημίωση τρίτου, στην περίπτωση που έχει λυθεί η ασφάλιση με τον ασφαλισμένο της.

ΠΗΓΗ: news.in.g

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤσίφτης και Μπασιάκος (αν δεν τον προλάβει ο ανασχηματισμός) έρχονται για τα Εγκαίνια του Φραγματος στης “Κόρης το Γεφύρι”
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 28/1/2006