Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχιακή Επιτροπή: Τα… σκουπίδια έφεραν νεύρα

Νομαρχιακή Επιτροπή: Τα… σκουπίδια έφεραν νεύρα

4

 Την υπογραφή του υπουργού, μετά τη θετική γνωμοδότηση της επιτροπής του ΥΠΕΧΩΔΕ, περιμένει το έργο κατασκευής χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη βόρεια Χίο για να ξεκινήσει.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης εισηγήθηκε την έγκριση δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου με το σύστημα μελέτη- κατασκευή.
Εύλογα ερωτήματα έθεσε ο Γιάννης Γαϊσίδης στο κατά πόσο θα προχωρήσει το έργο χωρίς εμπόδια,  εξασφαλίζονταςκαταρχήν την υπογραφή του υπουργού.

Ο κ. Γαϊσίδης έλαβε την απάντηση από πλευράς υπηρεσίας ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη η υπογραφή του υπουργού για ένα έργο προϋπολογισμού 3,8 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ.
Στο δεύτερο ζήτημα που έθεσε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης ήταν σε ότι αφορά τις απαλλοτριώσεις. Λόγω του ότι είναι σχεδιασμένος σε δημοτική έκταση ο ΧΥΤΑ Καρδαμύλων, δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία όπως στα Πόδορα όπου έγινε κτηματολόγιο.
Στις παρατηρήσεις του κ. Γαϊσίδη ότι μπορεί στη συνέχεια να βρεθεί κάποιος ιδιώτης και το έργο τότε θα κινδυνεύει να σταματήσει, ο κ. Λαμπρινούδης σημείωσε ότι έχει προβλεφθεί κονδύλι για να γίνει αυτόματη απαλλοτρίωση.
“Κάθε φορά που μπαίνει ένα αναπτυξιακό έργο, δεν κοιτάμε τι θα γίνει αλλά περιαυτολογούμε. Δεν βοηθούμε τη διαδικασία”, σημείωσε μεταξύ άλλων σε αυστηρό τόνο κ. Νομάρχης, για να απαντήσει ο κ. Γαϊσίδης θυμίζοντας το ιστορικό των ΧΥΤΑ για το ποιος εργάστηκε στην επιλογή των χώρων και ψηφίζοντας τελικά λευκό.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα θέμα είχαμε την έγκριση του κτηματολογίου για το ΧΥΤΑ στα Πόδορα όπου σε 86 στρέμματα υπό απαλλοτρίωση έχουν 217 εγγεγραμμένους δικαιούχους. Σύμφωνα με την προμελέτη το κόστος του έργου θα ανέβει στα 6 εκ. ΕΥΡΩ.

Κτήριο βιβλιοθήκης
Επίσης εγκρίθηκε το πρακτικό των ελέγχων (που έγιναν επί τόπου αλλά και στο εργαστήριο) για το κτίριο της Βιβλιοθήκης ΚΟΡΑΗ στα πλαίσια της εκπόνησης μελέτης.
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπάλληλος κ. Στράντζαλης έγιναν έλεγχοι σε όλα τα κτήρια της βιβλιοθήκης όπου το 1ο (βασικό) κτήριο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, ενώ αντίθετα μεγαλύτερα προβλήματα φέρει το πρώην Παρθεναγωγείο. Όμως και εκεί οι ζημιές είναι επισκευάσιμες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤσίφτης και Μπασιάκος (αν δεν τον προλάβει ο ανασχηματισμός) έρχονται για τα Εγκαίνια του Φραγματος στης “Κόρης το Γεφύρι”
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 28/1/2006