Αρχική Νέα Τοπικά Αυτόνομη Παρέμβαση για αντικομμουνιστικό ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Αυτόνομη Παρέμβαση για αντικομμουνιστικό ΜΝΗΜΟΝΙΟ

13

Η απαράδεκτη πρόταση από Βουλευτές συντηρητικών κομμάτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης να ψηφιστεί το αντικομουνιστικό μνημόνιο που ταυτίζει τον κομμουνισμό με τον Φασισμό εντάσσεται σε μια προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας και όρθωσης νέων εμποδίων στους αγώνες των εργαζομένων. Διαστρεβλώνει και παραγνωρίζει την μεγάλη συνεισφορά των Κομμουνιστών στην αντιφασιστική νίκη κατά την διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου, στους αγώνες για τα Δημοκρατικά και Κοινωνικά δικαιώματα.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης δεν μπορεί να μετατραπεί σε ιδεολογικό δικαστήριο, ούτε σε φορέα αναβίωσης του Μακαρθισμού και γι’ αυτό καλούμε την ολομέλεια του να απορρίψει αυτή την απαράδεκτη πρόταση.
 Η αποδοκιμασία των γραφειοκρατικών αυταρχικών καθεστώτων του λεγόμενου “υπαρκτού σοσιαλισμού” δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόπειρα ιδεολογικής ενοχοποίησης, και την ανιστόρητη ταύτιση της δράσης των Κομμουνιστών με το Φασισμό.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τις πολιτικές δυνάμεις, τα Συνδικάτα να υψώσουν μέτωπο αντίστασης σε μια τέτοια προοπτική.
Η δράση και οι αγώνες της Αριστεράς για την Δημοκρατία την κοινωνική απελευθέρωση τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, βρίσκονται στον αντίποδα αυτών των αυταρχικών και αντιδημοκρατικών επιλογών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤσίφτης και Μπασιάκος (αν δεν τον προλάβει ο ανασχηματισμός) έρχονται για τα Εγκαίνια του Φραγματος στης “Κόρης το Γεφύρι”
Επόμενο άρθροΗΜΕΡΟλόγιο-καιρός, 28/1/2006