Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη “Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε” το υπουργείο Παιδείας για τη Σχολή Τουρισμού

“Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε” το υπουργείο Παιδείας για τη Σχολή Τουρισμού

7


Μετά από πάροδο δύο και πλέον μηνών το υπουργείο Παιδείας, δια του Ειδικού Γραμματέα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, απάντησε στην επιστολή του Νομάρχη σχετικά με το θέμα της Σχολής Τουρισμού.
Το ωραίο είναι ότι βγαίνει και από πάνω σε ότι αφορά το σχεδιασμό ίδρυσης ενός τέτοιου τμήματος. Και αυτό γιατί χωρίς να γίνει καμία αναφορά στο θέμα των ενστάσεων για την ίδρυση μιας τέτοιας Σχολής στη Χαλκίδα, επισημαίνει ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου δεν έχει κάνει μέχρι τώρα καμία σχετική πρόταση! Μην λογαριάζοντας καν ότι στο Προεδρικό Διάταγμα που αφορά την ίδρυση του Πανεπιστημίου αναφέρεται και το θέμα της Σχολής Τουρισμού.
Η μη απάντηση σχετικά με το θέμα της Χαλκίδας και την παρέμβαση του υφυπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, επιβάλλει σε όλους τους φορείς να παρακολουθούν από κοντά το θέμα.
Η απάντηση του Ειδικού Γραμματέα κ. Αθανάσιου Κυριαζή προς την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου είναι η ακόλουθη:
“Απαντάμε στην από 22 Νοεμβρίου 2005 επιστολή σας σχετικά με την ίδρυση Τμήματος Τουρισμού στη Χίο και σας γνωρίζουμε ότι η ίδρυση και λειτουργία νέων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα μελετηθεί από το ΥΠΕΠΘ στην επόμενη φάση διεύρυνσης της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εφόσον υποβληθεί -όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις για την ίδρυση νέων Πανεπιστημιακών Τμημάτων -σχετικό και τεκμηριωμένο αίτημα από τη Σύγκλητο του ιδρύματος και με την προϋπόθεση ότι υπάρχει η απαραίτητη υποδομή για τη λειτουργία τους.
Έως τώρα καμία σχετική πρόταση της Συγκλήτου του ιδρύματος δεν έχει περιέλθει στην υπηρεσία μας”.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρογράμματα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ. Ομηρούπολης
Επόμενο άρθροΚοπή πίτας από το Σύλλογο Πελοποννησίων