Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή για τα ΚΕΠ

Ερώτηση Ελπίδας Τσουρή για τα ΚΕΠ

6

 Αλλεπάλληλες είναι οι δυσμενείς συνέπειες, για τους πολίτες όλης της χώρας και ακόμα περισσότερο για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, όπως οι νησιώτες, τους τελευταίους μήνες, αποτέλεσμα μιας κυβερνητικής πολιτικής, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, που χαρακτηρίζεται από απροκάλυπτη ανακολουθία υποσχέσεων και πράξεων.
Αυτό τονίζει σε σχετικό δελτίο τύπου η βουλευτής Ελπίδα Τσουρή με αφορμή ερώτησή της για τα ΚΕΠ στη Βουλή.
Συνεχίζοντας η κα Τσουρή τονίζει:

“Μόλις, λίγες ημέρες πέρασαν από την απελευθέρωση των ναύλων και τις εξοντωτικές αυξήσεις στους ναύλους του δρομολογίου Χίου – Ψαρών και αυτή τη φορά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την υποβάθμιση ενός θεσμού, που θεωρήθηκε και είναι πρωτοποριακός, για τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Με πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση οδηγούνται στην ανεργία αρκετοί  υπάλληλοι των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, αφού αποκλείονται από τη μονιμοποίηση, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αποτέλεσμα της απόφασης θα είναι η υπολειτουργία ή και το κλείσιμο – σε ορισμένες περιπτώσεις – των Κ.Ε.Π., με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ιδιαίτερα για τα νησιά και τις δυσπρόσιτες περιοχές.
Η βουλευτής Νομού Χίου Ελπίδα Τσουρή κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή, απευθυνόμενη στους αρμόδιους για το θέμα Υπουργούς, με την οποία ζητά απαντήσεις για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν  ιδιαίτερα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.


 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ελπίδα Τσουρή
Βουλευτής Νομού Χίου


Ερώτηση
Προς
Τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών,
Τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
Και τον
Υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: Μονιμοποίηση εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

Ο θεσμός των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών είναι κατά κοινή ομολογία ένας επιτυχημένος θεσμός, ο οποίος επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο, ειδικότερα, στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Προεκλογικά, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί τη μονιμοποίηση των 250.000 συμβασιούχων, μεταξύ αυτών και των εργαζόμενων στα Κ.Ε.Π. Στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μυτιλήνη, δήλωσε ότι, προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η “ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική” και η “ειδική μεταχείριση των νησιωτικών περιοχών”.

Σε αντίθεση με τα παραπάνω, με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση αποκλείονται από τη μονιμοποίηση περισσότεροι από  1.100 εργαζόμενοι στα Κ.Ε.Π. της χώρας. Παρατηρείται το φαινόμενο να κλείνουν Κ.Ε.Π. σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, και επιπλέον, στα περισσότερα από αυτά υπάρχει σημαντική μείωση του προσωπικού, η οποία θα οδηγήσει σε υπολειτουργία τους.


Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους στα Κ.Ε.Π. που δεν μονιμοποιούνται και μένουν άνεργοι;
2. Συνάδουν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για “ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική” με τις περικοπές που γίνονται στον αριθμό των εργαζόμενων στα Κ.Ε.Π., οι οποίες οδηγούν ακόμη και στο κλείσιμο τους σε κάποια απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου;
3. Πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη λειτουργία των Κ.Ε.Π. του βορειοανατολικού Αιγαίου, λόγω και των δυσκολιών που προκύπτουν εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης;

 

26 Ιανουαρίου 2006
Η ερωτώσα βουλευτής

 

Ελπίδα Τσουρή

 

 

 

 

 


 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρογράμματα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ. Ομηρούπολης
Επόμενο άρθροΚοπή πίτας από το Σύλλογο Πελοποννησίων