Αρχική Νέα Τοπικά Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, κατά πλειοψηφία στο ΝΣ

Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, κατά πλειοψηφία στο ΝΣ

5


Ως “πολυτέλεια” να φροντίζει για την επίλυση και μικρών προβλημάτων, με έργα σε Δήμους και με τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων χαρακτήρισε η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων διάφορων μικρών έργων.
Με συνολικό προϋπολογισμό 3.268.343 ΕΥΡΩ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν ενταχθεί διάφορα έργα από μικρά φράγματα μέχρι εργασίες σε σχολεία.
Η κατασκευή αυτών των έργων, που ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης είχε την ευκαιρία να αναφέρει αναλυτικά μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο λόγω της παρουσίας των εποχικών πυροσβεστών, έφερε την αντίδραση της αντιπολίτευσης
Ο Γιάννης Γαϊσίδης έβαλε θέμα με τα μικρά έργα μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι απουσιάζει η ιεράρχηση μεγάλων έργων και υπάρχει αντίθετα κατακερματισμός.
Το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Καμίτσης που σημείωσε ότι μετά τα 12 χρόνια εφαρμογής του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης επιτέλους γίνονται έργα. Τόνισε χαρακτηριστικά -στα πλαίσια των μικρών έργων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα- ότι επιτέλους υλοποιείται ένα πάγιο αίτημα της σχολικής κοινότητας με την αγορά παρακείμενου οικοπέδου στο 1ο-3ο Λύκειο. “Δυο φορές που είχαν πάει στον αγιασμό και σαν σύμβουλος της αντιπολίτευσης και σαν αντινομάρχης αυτό το θέμα έθεταν”, είπε χαρακτηριστικά. “Οι Δήμοι, πρόσθεσε ο Παναγιώτης Καμίτσης, δεν έχουν υπηρεσίες και ζητούν βοήθεια από τη “μητέρα” που είναι η Νομαρχία”, πρόσθεσε υπερασπίζοντας την πολιτική της παρούσας Νομαρχιακής Αρχής.
Με παραδείγματα απάντησε ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης σημειώνοντας ότι μπήκε το έργο για τη στέγη στο σχολείο της Καλιμμασιάς. “Οι γονείς ανησυχούν μην πέσει μέσα η σκεπή. Τι να πούμε ότι δεν κάνουμε το έργο;”, σημείωσε.
Σχετικά δε με την ένσταση της αντιπολίτευσης ότι δεν ολοκληρώνονται τα έργα από τον προϋπολογισμό, τόνισε ότι είναι πάγια τακτική να εντάσσεται ένα έργο και η χρηματοδότηση τον πρώτο χρόνο να είναι μικρή. Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση ένταξε το λιμάνι των Ψαρών προϋπολογισμού 3 εκ. ΕΥΡΩ στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τώρα το μετακινεί στο Τομεακό Πρόγραμμα, οπότε και το έργο θα γίνει και χρήματα από τις δημόσιες επενδύσεις θα σωθούν.

Ομοφωνία
Στα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρξε ομοφωνία με κυριότερο την απόφαση για πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών με δίμηνη σύμβαση που θα καλύψουν έτσι ανάγκες της Νομαρχίας στους καθαρισμούς δασών κλπ..

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυροσβεστική για φωτιά σε αποθήκη στο Χριστό Λειβαδίων
Επόμενο άρθροΔ’ Εθνική Ποδοσφαίρου: Μεγάλη νίκη κόντρα στο Φωστήρα του ΑΠΟ Χίου