Αρχική Νέα Τοπικά Αυτόνομη Παρέμβαση για συνταγματική αναθεώρηση

Αυτόνομη Παρέμβαση για συνταγματική αναθεώρηση

9


ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.
Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος επισφραγίζουν μια αντεργατική πορεία. Οι ανακοινώσεις σχετικά με την διαδικασία προσλήψεων στο Δημόσιο σε οργανικές θέσεις με σύμβαση αορίστου χρόνου, στην ουσία αναιρούν πλήρως την μονιμότητα και επιτρέπουν ώστε η στελέχωση των Δημοσίων υπηρεσιών να γίνεται πλέον μόνο με υπαλλήλους με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου.
Οι ρυθμίσεις αυτές οδηγούν στην πλήρη επικράτηση των πελατειακών σχέσεων στις Δημόσιες Υπηρεσίες, αφού οι νέοι εργαζόμενοι θα εξαρτούν την εργασία τους από τις επιλογές του εκάστοτε κόμματος. Οδηγούμαστε δηλαδή σε “νέα Πλατεία Κλαυθμώνος”
Δραματικές όμως θα είναι οι συνέπειες και για τους μονίμους υπαλλήλους που υπηρετούν σήμερα αφού μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στην κατάρρευση των ασφαλιστικών τους ταμείων με αποτέλεσμα να φαλκιδευτούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, δηλαδή να κινδυνεύσουν να μην πάρουν μερίσματα και να χάσουν το εφάπαξ που δικαιούνται. Η διεύρυνση στην κατηγοριοποίηση του προσωπικού έχει σαν τελικό στόχο την αποδυνάμωση του Συνδικαλιστικού κινήματος.
Αυτές οι επιλογές σε συνδυασμό με την ίδρυση Ιδιωτικών πανεπιστημίων, την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος των Δημοσίων υπαλλήλων για δικαστικά διεκδίκηση αναδρομικών τα οποία προωθούνται με την συναίνεση των δύο μεγάλων κομμάτων σε συνδυασμό με άλλές επιλογές συνιστούν Συνταγματική αναθεώρηση με συντηρητικά χαρακτηριστικά που θα έχει αρνητικές συνέπειες για το σύνολο του Ελληνικού λαού.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις χωρίς γενικότητες και αμφισημίες αλλά με αγωνιστικές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις να επιβάλλουν την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και την διεύρυνση των Δημοκρατικών ελευθεριών των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους.


ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠυροσβεστική για φωτιά σε αποθήκη στο Χριστό Λειβαδίων
Επόμενο άρθροΔ’ Εθνική Ποδοσφαίρου: Μεγάλη νίκη κόντρα στο Φωστήρα του ΑΠΟ Χίου