Αρχική Νέα Τοπικά Κλειστά τα ΚΕΠ την Τρίτη

Κλειστά τα ΚΕΠ την Τρίτη

5

 Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να προκηρύξει μικρότερο αριθμό θέσεων από τον αριθμό των εργαζομένων σήμερα στα Κ.Ε.Π. (για τη Χίο στερούνται 12 από τις ήδη υπάρχουσες θέσεις) οδηγεί σε κινητοποιήσεις τα Σωματεία συμβασιούχων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ανά την Ελλάδα.
“Ο αποκλεισμός συνολικά 1074 υπαλλήλων οδηγεί όλους εμάς με μαθηματική ακρίβεια σε αλληλοσπαραγμό”, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα Σωματεία και προκηρύσσουν 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο Τρίτη.

 “Ζητάμε συγγνώμη από τους συμπολίτες μας, που δεν θα μπορέσουμε να τους εξυπηρετήσουμε”, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, ζητώντας ο αριθμός των προκηρυσσομένων θέσεων να καλύψει και τον τελευταίο εργαζόμενο στα Κ.Ε.Π.
Την απόφαση της κυβέρνησης για περιστολή του αριθμού των εργαζομένων στα Κ.Ε.Π. σχολιάζει και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ελ. Τσουρή, προβλέποντας ως αποτέλεσμα την υπολειτουργία ή και το κλείσιμο – σε ορισμένες περιπτώσεις – των Κ.Ε.Π., με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ιδιαίτερα για τα νησιά και τις δυσπρόσιτες περιοχές.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ