Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: αποζημιώσεις ζητούν οι κάτοικοι σε Κεφαλλονιά- Ιθάκη

ΕΛΛΑΔΑ: αποζημιώσεις ζητούν οι κάτοικοι σε Κεφαλλονιά- Ιθάκη

8

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Προκαταρκτική έρευνα
Αποζημιώσεις για τη ζημιά που υπέστησαν ζητούν οι πολίτες σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη


ΑΠΕ
Οι γεννήτριες είχαν την τιμητική τους στα δύο νησιά

Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 18:30
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Προηγούμενο άρθρο:
Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη (29/1/2006)
Η ποιότητα των τροφίμων και η οικονομική ζημιά των επαγγελματιών είναι τα βασικά θέματα που απασχολούν πλέον τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης. Οι ίδιοι ζητούν ακόμα και τώρα να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ώστε να λάβουν αποζημιώσεις. Σε εξέλιξη εισαγγελική προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες του «μπλακ άουτ».


Όπως έγινε γνωστό από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η εισαγγελέας πρωτοδικών Κεφαλλονιάς Βασιλική Αργύρη έχει διατάξει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες της διακοπής της ηλεκτροδότησης και ύδρευσης του νησιού κατά την πρόσφατη κακοκαιρία. Η έρευνα διετάχθη στις 25 Ιανουαρίου.


Όσον αφορά στις ζημίες, μιλώντας στα Νέα ο δήμαρχος Αργοστολίου Μ.Φόρτες σημειώνει ότι ακόμα και τώρα υπάρχει η δυνατότητα να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.


Ο ίδιος δηλώνει ότι οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, ιδιαίτερα στους επαγγελματίες αλλά και σε νοικοκυριά. «Δεν τις έχουμε υπολογίσει, θα φανεί όμως τις επόμενες ημέρες. Ετοιμάζουμε ένα υπόμνημα το οποίο θα στείλουμε στην κυβέρνηση για οικονομική ενίσχυση και λήψη μέτρων ώστε να ανακουφισθούν οι πληγέντες» συμπληρώνει.


Πολλοί από τους επαγγελματίες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τη ΔΕΗ και εφόσον δεν τις πάρουν θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη με αγωγές.


Το αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υποστήριξε και η ΕΝΑΕ, επισημαίνοντας ότι οι πληγέντες πρέπει να αποζημιωθούν. Κάλεσε την κυβέρνηση να ανακοινώσει μέτρα ανακούφισης για τους κατοίκους των δύο νησιών, ενώ ζήτησε αποτελεσματικούς ελέγχους ώστε να μην φθάσουν στην αγορά αλλοιωμένα τρόφιμα.


Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας ζήτησε με επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ως προς τα προβλήματα που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία.


Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπενθύμισε ότι στην Κεφαλλονιά σημειώθηκε πτώση δύο πυλώνων στο βορρά, επτά πυλώνων στο νότο και περίπου 80 ξύλινων στύλων λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.


Σε ερώτηση δε, σχετικά με τη μετάβαση του αρμόδιου υφυπουργού Γιώργου Σαλαγκούδη στην Κεφαλλονιά, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι «σημασία έχει ότι ήταν έγκαιρη, σύμφωνα με τις συνθήκες κακοκαιρίας που υπήρχαν, η μετάβαση στην Κεφαλλονιά κλιμακίου τεχνικών της ΔΕΗ με τον εξοπλισμό τους».news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ