Αρχική Νέα Τοπικά ΕΛΛΑΔΑ: καθησυχαστικός ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για τις διοξίνες

ΕΛΛΑΔΑ: καθησυχαστικός ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για τις διοξίνες

8

 ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Καθησυχαστικός ο Ευ.Μπασιάκος
Καμία ανησυχία στην Ελλάδα για τις διοξίνες, σύμφωνα με τον υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης


Eurokinissi
«Παρακολουθούμε στενά το όλο θέμα» ανέφερε ο υπουργός (φωτ. αρχείου)

Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Κατηγορηματικός ότι δεν έχουν εισαχθεί μολυσμένες ζωοτροφές με διοξίνη στην Ελλάδα εμφανίστηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Μπασιάκος, μετά το προσωρινό κλείσιμο 275 κέντρων εκτροφής ζώων στην Ολλανδία, τα οποία είχαν προμηθευτεί ζωοτροφές που ενδέχεται να περιέχουν μεγάλες συγκεντρώσεις διοξίνης.


Ανάλογα μέτρα, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, ελήφθησαν επίσης στο Βέλγιο και τη Γερμανία. Πρόκειται για προληπτικές αναστολές εργασιών, ώστε να αποφευχθεί να διεισδύσουν στη διατροφική αλυσίδα πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις της ουσίας αυτής.


Η διοξίνη φέρεται να έχει προωθηθεί από δύο εταιρείες παραγωγής ζωοτροφών του Βελγίου σε μία αντίστοιχη εταιρεία στη νότια Ολλανδία, από την οποία έχει ακολούθως διοχετευθεί σε 275 κέντρα εκτροφής.


Για την Ελλάδα ωστόσο δεν φαίνεται να συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς ο κ. Μπασιάκος διαβεβαίωσε ότι, «όπως επιβεβαιώνεται από τις ειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (RASFF), δεν έχουν εισαχθεί μολυσμένες τροφές με διοξίνη στη χώρα μας από τις συγκεκριμένες παρτίδες».


«Παρακολουθούμε στενά το όλο θέμα» προσέθεσε.news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ, ΜΠΕ