Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δήλωση Ελπίδας Τσουρή για τις συντάξεις των ναυτικών

Δήλωση Ελπίδας Τσουρή για τις συντάξεις των ναυτικών

7


Η υπεύθυνη της Επιτροπής Εμπορικής Ναυτιλίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ελπίδα Τσουρή έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τον υπολογισμό των συντάξεων των απομάχων του κύματος:

Η “φιλεργατική” πολιτική και ευαισθησία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά με την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας “Αναβάθμιση και αναδιάρθρωση της ναυτικής εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις.”, σύμφωνα με την οποία: “Για τον υπολογισμό των συντάξεων όλων των ναυτικών δεν προσμετρώνται τα εκ του νόμου προβλεπόμενα πάσης φύσεως επιδόματα και δώρα εορτών και αδείας, ακόμη κι αν αυτά ενσωματώνονται στο βασικό μισθό όπως ορίζεται στις Συλλογικές Συμβάσεις Ναυτικής Εργασίας”.


Οι αγώνες των ναυτικών μας και η πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχαν οδηγήσει σε πραγματική βελτίωση και ενίσχυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας των ναυτικών. Πιο συγκεκριμένα, με το Ν.3075/02 αναπροσαρμόσθηκαν σταδιακά  οι συντάξεις του Ν.Α.Τ. από το 2003, μέχρι το 70% του βασικού μισθού. και αυξήθηκε σημαντικά η επικουρική σύνταξη των ναυτικών. Παράλληλα, στο βασικό μισθό, όπως αυτός ορίζεται από τις Συλλογικές Συμβάσεις ναυτικής Εργασίας, ενσωματώθηκε το επίδομα Κυριακών για όλες τις κατηγορίες των πλοίων.


Η αυταρχική πολιτική της σημερινής Κυβέρνησης, η οποία αποφασίζει και διατάσσει, καταστρατηγώντας τις βασικές αρχές του δημόσιου διαλόγου,  και παραβιάζοντας κεκτημένα των εργαζομένων, δεν θα γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία. Συνεπείς στο έργο που υλοποιήσαμε, και στις κοινωνικές μας αναφορές, με γνώμονα τα δικαιώματα των ανθρώπων της θάλασσας, απαιτούμε την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένηςδιάταξης”, κατέληξε στη δήλωσή της η κα Τσουρή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜέχρι μέσα Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας
Επόμενο άρθροΓιάννης Κοσμίδης, αναλυτική πρόταση για μια νέα στρατηγική στις ιχθυοκαλλιέργειες