Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ερώτηση Σταύρου Μπένου για την τύχη του υπουργείου Αιγαίου

Ερώτηση Σταύρου Μπένου για την τύχη του υπουργείου Αιγαίου

6


Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Αιγαίου Σταύρος Μπένος, ζητώντας να μάθει “τι προτίθεται να κάνει ο Πρωθυπουργός για το μέλλον του υπουργείου Αιγαίου”.
Στην ερώτησή του ο κ. Μπένος με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου επισημαίνει ότι “όσο πλησιάζουμε στον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που προβλέπουν  κατάργηση του υπουργείου Αιγαίου. Η πιθανότερη εκδοχή, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είναι η συγχώνευση των υπουργείων Αιγαίου και Μακεδονίας- Θράκης σε ενιαίο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Η εξέλιξη αυτή θα είναι πολύ δυσμενής για τον αιγαιοπελαγίτικο χώρο και ευρύτερα για το νησιωτικό και εθνικό μας χώρο, γιατί το υπουργείο Αιγαίου ΔΕΝ είναι χωρικό υπουργείο, όπως το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.
Η κύρια αποστολή του υπουργείου Αιγαίου είναι να μετεξελιχθεί σε υπουργείο, που θα αναδείξει τη ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ σε όλες τις δημόσιες πολιτικές (οικονομία, διοίκηση, τοπική αυτοδιοίκηση, παιδεία, υγεία, μεταφορές κ.ο.κ.) και θα παρακολουθεί την εφαρμογή τους.
Συνεπώς αποτελεί εθνικό στόχο η προώθηση της ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμά μας (άρθρο 101) και στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες (Συνθήκη του Άμστερνταμ, πρόσφατο σχέδιο Ευρωπαϊκού Συντάγματος). Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αναβάθμιση του υπουργείου Αιγαίου, όπως άλλωστε υποδηλώνει και ο σημερινός προσδιορισμός του (υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής) και όχι κατάργηση ή συγχώνευσή του με άλλο υπουργείο.
Μετά από τα πιο πάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. πρωθυπουργός, τι προτίθεται να κάνει για το μέλλον του υπουργείου Αιγαίου.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2006


Ο ερωτών βουλευτής
Σταύρος Μπένος 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜέχρι μέσα Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας
Επόμενο άρθροΓιάννης Κοσμίδης, αναλυτική πρόταση για μια νέα στρατηγική στις ιχθυοκαλλιέργειες