Αρχική Νέα Τοπικά Επισπεύδει τις διαδικασίες για ανεξάρτητη υποψηφιότητα ο Αντώνης Κοτσακάς

Επισπεύδει τις διαδικασίες για ανεξάρτητη υποψηφιότητα ο Αντώνης Κοτσακάς

8

 Την απόφαση να είναι ο “επισπεύδων” της διαδικασίας που αφορά πιθανή υποψηφιότητά του στο Δήμο Χίου έκανε γνωστή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κοτσακάς και μέλος της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος.
Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο ρόλο του πολίτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημείωσε ότι πρέπει να σκεφτεί ποιος θα τον υπερασπιστεί καλύτερα: “Ο δεδομένος ή ο ανεξάρτητος, εγώ νομίζω ο ανεξάρτητος και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαι”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Εξηγώντας για το τι ακριβώς εννοεί, σημείωσε ότι “θα ξεκινήσει έναν ανοικτό διάλογο και απευθύνεται κύρια στους πολίτες για να κάνουν μια υπέρβαση και να δουν αν μπορούν να συγκλίνουν σε ένα πρόγραμμα”.
Ο κ. Κοτσακάς δεν απέκλεισε πάντως τη στήριξη και των κομμάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ανεξάρτητος.

Ποιοι θα είναι όμως οι βασικοί άξονες αυτού του προγράμματος και ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί τόσο με πολίτες όσο και με κόμματα;

Ο κ. Κοτσακάς  δεν έδωσε λεπτομέρειες, σημείωσε όμως ότι του έχουν μείνει κάποια “απωθημένα” όπως ο Κάμπος και το Κάστρο, τα οποία θεωρεί πηγές ανάπτυξης. Αιχμές άφησε και για τη στάση ορισμένων μέσα από το ΠΑΣΟΚ που κατά κάποιο τρόπο θέλησαν να μειώσουν το έργο που έγινε από το 1993-1999, για να αναφερθεί ιδιαίτερα στο θέμα της ΕΜΧ.

 

Και ένα αλλά…

Άφησε όμως και ένα “αλλά” στην πιθανή υποψηφιότητά του λέγοντας ότι “δεν είναι αυτονόητο πως θα καταλήξει σε μια προγραμματική σύμπλευση ούτε πως σημαίνει πως αυτός θα είναι επικεφαλής”.
Απαντώντας στη συνέχεια στις ερωτήσεις ο κ. Κοτσακάς σημείωσε: “Εγώ απευθύνομαι πρωτίστως στους πολίτες αλλά απευθύνομαι και στα κόμματα και ζητώ τη στήριξη τους. Εάν και εφόσον αποφασίσω να είμαι υποψήφιος. Αυτό σημαίνει ότι σεβόμενος το θεσμικό ρόλο των κομμάτων θα κάνω συζήτηση με όλα τα κόμματα”.
Πάντως στο ερώτημα τι θα κάνει αν τοπικά το ΠΑΣΟΚ υποστηρίξει το νυν Δήμαρχο Μάρκο Μεννή, θύμισε ότι έχει προτείνει στη Χαριλάου Τρικούπη να γίνει μια δημοσκόπηση, με ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, ρίχnοντας και τη σπόντα ότι οι πολίτες δεν συμφωνούν με μια τέτοια υποψηφιότητα.
“Κανένα σοβαρό κόμμα δεν διακατέχεται από τάσεις αυτοκτονίας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τα σενάρια για πιθανή υποψηφιότητα του κ. Κοτσακά έχουν τεθεί από πέρυσι τον Αύγουστο όταν με δηλώσεις του σε τοπικό μέσο είχε ασκήσει εμμέσως κριτική στη σημερινή Δημοτική Αρχή Δήμου Χίου, λέγοντας ότι χρειάζεται η υπέρβαση για τη χάραξη μιας στρατηγικής για τη μελλοντική πορεία του τόπου.
Στα πλαίσια πάντως του πολιτικού παρασκηνίου ο σημερινός Δήμαρχος Χίου υποστηρίζεται από την νυν βουλευτή Χίου του ΠΑΣΟΚ Ελπίδα Τσουρή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜέχρι μέσα Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας
Επόμενο άρθροΓιάννης Κοσμίδης, αναλυτική πρόταση για μια νέα στρατηγική στις ιχθυοκαλλιέργειες